Který olej je pro vaši pleť nejlepší? - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Který olej je pro vaši pleť nejlepší?

Který olej je pro vaši pleť nejlepší?

autor: estation

Řada z nás si myslí, že používání olejů zanechá pleť příliš mastnou nebo může dojít k ucpání pórů. Ale i s oleji si můžete hrát. Dají se používat jako super výživa pod krém na noc nebo třeba samostatně. Používáním stejně sama zjistíte, co vaší pleti vyhovuje a co ne. Důležité je vybrat vhodný olej pro váš typ pleti. Určitě nikdo z nás nechce skončit s opupínkovaným čelem, protože jsme nezvolily ten správný olej. Je důležité brát v potaz komedogenní stupeň oleje. Na internetu najdete tabulky, které prozradí stupně komedogenity olejů, přičemž stupnice se pohybuje od 0 (nekomedogenní) až do 5 (vysoce komedogenní). Například oblíbený kokosový olej může u pleti se sklonem k akné nadělat pěknou paseku. 

Výběr oleje dle typu pleti:                                                         

Suchá pleť:

avokádový, jojobový, mandlový, ricinový olej

Citlivá pleť:

jojobový, avokádový, arganový, hroznový olej

Problematická/mastná pleť:

sezamový, hroznový, jojobový , šípkový, levandulový nebo olej z petrklíče

Zralá pleť:

makadamiový (v době klimakteria, super), arganový, šípkový olej

Ekzematická pleť:

pupalkový, konopný, sezamový olej

Pleť s popraskanými žilkami:

meruňkový, avokádový a mandlový olej

S výběrem už to máme jasné, ale další důležitá věc je vědět, jak správně olej použít. Oleje samy o sobě nemají schopnost pleť hydratovat, proto je vždy nutné nanášet olej na samozřejmě čistou pleť, ale hlavně na pleť lehce navlhčenou vodou. Nikdy tedy ne na suchou. Správně zvolený olej by se měl do pleti rychle vsáknout a neměl by ji zanechat mastnou. Pokud k tomu ale dojde, doporučuji příště použít více vody a méně oleje.

Flüssigextrakt-Fluidextrakt-Tinktur-1500x1000

Náš tip:

Další zajímavostí jsou i odličovací oleje, které se doporučují i na odlíčení očního okolí. Například firma Thalion má odličovací olej, který vám nejen krásně odlíčí pleť, ale i silný nános řasenky. A pokud i tak dáváte přednost mléku, stačí jen přidat do oleje vodu a jeho konzistence se změní na mléčnou.

Odličovací olej – Deep Cleansing Oil, cena 553 Kč, 125 ml

Zdroj: BeautySense

Související články