Jak vyzrát na dlouhé zimní večery? Tipy na skvělé aktivity, které rozeženou chmury - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Jak vyzrát na dlouhé zimní večery? Tipy na skvělé aktivity, které rozeženou chmury

Jak vyzrát na dlouhé zimní večery? Tipy na skvělé aktivity, které rozeženou chmury

autor: estation

Podzim už nám ukázal svou nejhezčí tvář a pomalu se překlápí do zimy. Před námi najednou vyvstává otázka, co s dlouhými večery, které povětšinou trávíme doma.

Pochmurné počasí se většina z nás snaží překonat zapnutím televize nebo počítače, popřípadě koukáním do telefonu. Ale! Věřte nám, existuje spousta mnohem zábavnějších aktivit. Pojďme některé z nich prozkoumat.

Věděli jste, že zimní večery byly v dřívějších dobách věnovány převážně opravám a výrobě drobných věcí? Zašívalo se, tkalo, šilo, dralo peří, apod. Ačkoliv dnes nás od povinností mnohdy svádí elektronika, advent se nezadržitelně blíží, a tak je potřeba se naladit na vánoční atmosféru.

Kreativitě se meze nekladou

Ručně vytvořený věnec na stůl či dveře rozzáří každou domácnost, stejně tak i vystříhané a nabarvené papírové vločky. Ulehčit práci můžete dokonce i Ježíškovi, a to tím, že mu připravíte visačky na dárky, třeba ve tvaru jeho čepice. Máte rádi tvoření, u kterého si navíc zamlsáte? Vytiskněte si libovolné vánoční šablony, do kterých vlepte nejrůznější dekorace, jako např. vatu, krepový papír a stuhy. Skvěle poslouží i Haribo žvýkací kuličky nebo sáček limitované edice Merry Christmas plné ovocných příchutí tvarovaných do typických vánočních motivů. Vyřádit se může celá rodina!


Tematický filmový večer

I zcela obyčejné sledování televize se dá ozvláštnit. Zahajte s rodinou tradici tematických filmových či seriálových večerů. Jednou to bude romantická komedie, jindy drama se zápletkou a zapomenout nesmíme ani na tradiční výlet do Bradavic. Vybavte se kouzelnickým náčiním, připravte mísu popcornu a dobrý nápoj v podobě horké čokolády nebo voňavého pečeného čaje.

Všechny vzpomínky pohromadě

Máte spousty fotek, ale stále se vám nedaří dát je dohromady? Mít je uložené v počítači je jistě fajn, ale i digitální data mají svou životnost. Není nad to, když občas zavzpomínáte při prohlížení fotoalba. Fotky je možné buď vytisknout a roztřídit do koupeného alba, ale mnohem osobnější je vytvoření vlastního, které doplníte různými malůvkami, texty a dalšími vzpomínkami. Oživte krásné chvíle se svými blízkými i místa, která jste s nimi navštívili. Věřte, za tu trochu námahy to stojí.

Související články