Jak na IPL epilaci? - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Jak na IPL epilaci?

Jak na IPL epilaci?

autor: estation

IPL epilace je čím dál populárnější. Slibuje bezbolestné odstranění chloupků na delší dobu, hladkou pokožku bez viditelných kořínků chloupků a hlavně je vhodná i pro oblasti podpaží nebo bikin. Láká vás to taky, ale pořád si nejste jistá? Zodpovíme ty nejčastější otázky.

Proč začít s IPL epilací na jaře?

Nejde ani tak o roční období, ale doporučujeme absolvovat úvodní dvouměsíční kúru ještě předtím, než začnete s letním opalováním. Po každém ošetření IPL světlem by totiž pokožka neměla být 48 hodin vystavována slunečním paprskům. Během prvních dvou měsíců používání ošetřujete pokožku každých 14 dní a po každém tomto ošetření byste se neměla opalovat. Lze jí tedy absolvovat i v létě, ale je potřeba respektovat tato pravidla, aby nedošlo k nežádoucímu podráždění. Po osmi týdnech přecházíte na tzv. udržovací kúru. Ta se provádí prakticky až do konce životnosti žárovky pravidelně jednou měsíčně. I po těchto ošetřeních je potřeba respektovat 48 hodin pauzu před vystavením pokožky slunečnímu záření. Mezi jednotlivými epilacemi, pokud je nutné, pokožku buď holte žiletkou, elektrickým strojkem nebo používejte pinzetový epilátor. Pokožka by neměla být ošetřována voskem, voskovými pásky nebo depilačními krémy.

Pihy, pigmentové skvrny a tetování

IPL světlo je přitahováno tmavým pigmentem. Proto tak dobře funguje při odstraňování tmavých chloupků. Ale má to i své nevýhody. Musíte se vyhýbat pihám, tmavším pigmentovým skvrnám nebo tetování. Pokud byste tato místa ošetřila IPL zábleskem, mohlo by dojít k podráždění kůže, a zároveň by ošetření velmi pálilo.

Křečové žíly či drobné žilky? Pak IPL epilace není pro vás

IPL epilace není vhodná pro každého. Problémem jsou nejen blond, zrzavé nebo šedivé chloupky, které IPL světlu odolají. Křečové žíly, malé červené žilky, ekzémy nebo velmi suchá a citlivá pokožka. To vše jsou překážky, kvůli kterým nelze IPL epilátor používat. Kontraindikací je o něco více, doporučujeme tedy ještě před nákupem zvážit vyhledání přesného návodu k vybranému produktu a prostudování všech omezení.

Autor: Andrea Ivaničová, www. holime.cz

Související články