Kam nemůže lékař, musí slunce a také pepř - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Kam nemůže lékař, musí slunce a také pepř

Kam nemůže lékař, musí slunce a také pepř

autor: estation

Kampotský pepř je znám především pro svou skvělou schopnost dotáhnout chuť připravovaných pokrmů k absolutní dokonalosti. Ovšem kvalitní pepř toho umí daleko víc. Díky jeho léčivým účinkům byl vyhledávaným pomocníkem již u starověkých lékařů, kteří pomocí něj posilovali imunitu svých pacientů a léčili celou řadu neduhů.

Pepř můžeme označit jako přírodní zahřívač těla. Mohou za to především látky, které způsobují jeho palčivou chuť, hlavně piperin. Ten funguje jako přírodní dezinfekce organismu, která je schopná vyhnat z něj nežádoucí viry a bakterie.

Účinný lék

Zvýšené dávky pepře je proto vhodné nasadit v momentě, kdy na sobě cítíte příznaky nachlazení a trápí vás rýma. Pepř dokáže prokrvovat sliznice, což napomáhá k uvolnění nosu a lepšímu vykašlávání. Piperin je zároveň schopen podpořit funkci potních žláz, a tím pomoci tělu v jeho přirozeném boji s nemocí.

Trávení vám poděkuje

Kvalitní pepř je také skvělým pomocníkem pro správné trávení. Silice obsažené v pepřových zrnech mají vliv na chuťové pohárky, což způsobuje vyšší produkci trávících šťáv v žaludku. Ten si tak s přijímaným pokrmem poradí daleko snadněji a vy nebudete mít pocit těžkého břicha. V našem trávicím ústrojí má také mírné dezinfekční účinky, a může tak pomoci například při nadýmání. Zvýšené množství vysoce kvalitního pepře (Kampotský pepř) je vhodné nasadit i u osob s poruchou příjmu potravy, které díky němu mohou pociťovat větší chuť k jídlu.

Který vybrat?

V neposlední řadě dokáže pepř pomoci i osobám s hypotenzí, neboli nízkým krevním tlakem. Pepř prohřívá studené končetiny a může být alespoň částečným doplňkem léčby těchto zdravotních obtíží. Nesmíme však zapomínat na to, že pepř není všelékem a jakékoliv zdravotní problémy je vždy nutné nejdříve konzultovat s lékařem. Přistupujte proto k pepři spíše jako k formě prevence, ale hlavně ke koření, které vám otevře zcela nové obzory. Nevěříte? V tom případě vyzkoušejte ten Kampotský od .peper..field.

Kampotský pepř – DARK sada s mlýnkem z amerického ořechu v dárkové krabičce (3x75g), cena 3999 Kč

www.pepperfield.cz

Související články