Jak mít pleť jako po návštěvě kosmetičky? - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Jak mít pleť jako po návštěvě kosmetičky?

Jak mít pleť jako po návštěvě kosmetičky?

autor: estation

Ošetření u kosmetičky si rádi užíváme všichni. Někdy to však není možné. Nedostatek času, financí… Není potřeba zoufat. Kvalitní péči si můžete dopřát i doma.

Důležitou součástí péče o pleť je pravidelná exfoliace. Pleť, na které je nános nečistot a odumřelých kožních buněk, nedokáže přijímat pěstící látky z krémů a sér, takže je vám jejich použití prakticky k ničemu.

Pleť, ze které neodstraníme odumřelé kožní buňky, je matná, šupinkatá a zašedlá. Naopak pokožka, o kterou je pravidelně pečováno s pomocí peelingu, září, je sametově hebká, vysloveně porcelánová, čistá, vrásky i pigmentace se zmírňují.

Dnes je naštěstí na trhu spousta exfoliačních přípravků pro bezpečné domácí použití, a tak si můžeme exfoliaci dopřát i v pohodlí domova.

Peelingy používáme 1–2 x týdně, vždy je třeba dbát pokynů výrobce. 

Exfoliace pleti je známá již od dob starého Egypta, takže nejde o žádnou novinku!

Existují mechanické exfolianty s obsahem jemných, brusných částic, dále chemické peelingy a peelingy, které oba uvedené typy exfoliace kombinují. Chemické peelingy obsahují alfa-hydroxykyseliny, beta-hydroxykyseliny, poly-hydroxykyseliny a enzymy. I zde je samozřejmé řídit se při výběru exfoliantu typem a momentálním stavem pokožky. AHA kyseliny jsou obecně vhodné pro stárnoucí pokožku, BHA pro pokožku mastnou a aknotickou a PHA kyseliny fungují stejně jako AHA kyseliny, jen nejsou tak dráždivé, a proto vyhovují i citlivé pleti. 

Více informací na www.aventashop.cz 

Související články