Fit Tide - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Fit Tide

Fit Tide

autor: estation

Nový model cvičení ve světě fitness / musíte vyzkoušet

Fit Tide

Proč to stojí za to!

Všichni chceme vypadat dobře, proto velmi často navštěvujeme posilovny. bohužel každý druhý z nás si nese ze sportů či práce nějaké ty posturální problémy a ve fitku si je pak jen zhoršujeme. právě tomu se snaží zabránit nový projekt fit tide.
Co od něj očekávat? Jak se do něj zapojit? A v čem konkrétně vám může pomoci? Zjistili jsme za vás!

„Většina trenérů neřeší zdraví svých klientů. My ano. chceme jim ukázat, jak a co mají přesně dělat, aby cvičili správně.“
Irina Moiseeva, trenérka a spoluzakladatelka projektu Fit Tide

Trenérka Irina Moiseeva

Vlastní celkem 42 certifikací v oboru fitness a výživy, specializuje se na zdravotní cvičení. Trénuje v Dream Body Fitness v Kladně, irina@fittide.cz.

Co je Fit Tide?

Jde o sociální síť podobně jako třeba Facebook, na kterou kromě statusů přidáváte i fotky sebe a svého těla. První fotografii přidáte, než začnete cvičit, druhou pak po měsíci, další po půl roce a tak dále. Tímto způsobem můžete na svém profilu sledovat svou proměnu v čase a stejně tak ostatní mohou sledovat vás. Kromě toho se můžete naučit správně jíst a cvičit, a to díky jídelníčku a tréninkovému plánu, který trenéři a výživoví poradci vytvoří přímo jen pro vás. U tréninků je navíc možnost zaměřit se na určitou partii, u které máte pocit, že zaostává.

Proč byste to měli zkusit
Tento systém vytvořili výživoví poradci a trenéři s tím, že na první místo kladli zdraví svých klientů, takže jídelníčky a tréninky jsou hlavně o zdraví a prospěšnosti. Hubnout se dá přece i jinak než kuřetem na vodě nebo brokolicí na páře. Další skvělá věc je, že jídelníčky se dají použít v běžném životě. „Měli jsme možnosti vidět jich mnoho a ve velké většině z nich byly věci jako 1/3 vejce, 1/4 banánu, 56 g jogurtu… jenže co s tím zbytkem? U nás takové nesmysly nejsou, mysleli jsme na každodenní život,“ říká Irina Moiseeva. Fit Tide se s přítelem Filipem Sáblíkem a kolegy rozhodli založit proto, že za 12 let strávených po všech možných fitness centrech a na různých fórech nikde nenašli žádné ucelené informace proč, co a jak dělat. Na každém webu byla vždy jen doporučení ohledně jednoho směru – propagován buď jeden typ stravy, nebo cvičení. „V reálném životě ale neexistuje univerzální způsob, který by fungoval na všechny. Proto u nás najdete všechny známé zdravé směry stravování a cvičení s jasným doporučením, pro koho je to vhodné a pro koho ne,“ vysvětluje Irina Moiseeva.

Registrace zdarma

Samotná registrace je zdarma. Stačí vyplnit uživatelské jméno, e-mail a heslo a jste přihlášeni. Pak už je na vás, zda pouze budete chtít sdílet s ostatními uživateli své tréninkové či hubnoucí pokroky (za to neplatíte), nebo si necháte sestavit jídelníček a tréninkový plán přesně na míru a naučíte se správnému stylu života. Můžete se navíc i sami vzdělávat, existuje i www.fittideacademy.cz, kde si můžete přečíst o základech výživy a tréninků.

Jak se zorientovat

Po přihlášení nejprve vyplňte vstupní data. Poté se zaměřte na sekci FitTide Zone, kde najdete složku Fyzické údaje (např. výška, váha, váš cíl apod.). Tu je nutné pečlivě vyplnit, protože na jejím základě vzniká jídelníček a tréninkový plán. „Před tím je ještě dobré zajít si na měření těla (diagnostika InBody), aby informace jako tělesný tuk či svalová hmota byly přesné,“ radí Irina Moiseeva. Pak už si můžete vygenerovat svůj jídelníček či trénink a začít. Až se objeví
první výsledky, můžete se o ně podělit s ostatními třeba formou své fotografie.
Využívat můžete i názorná videa, která jsou pro všechny k dispozici na YouTube kanále. Poradí, jak správně cvičit.

Na vlastní kůži

„Do projektu jsem šla plna očekávání, protože mi přišel zajímavý. Nabízí mnoho variant zdravých jídelníčků a sama bych si jen těžko dokázala vybrat pro sebe ten správný. Tréninkový plán jsem pro začátek odložila na druhou kolej. Bála jsem se, abych vše zvládla. Rozhodla jsem se prozatím navštěvovat každý týden jen svou hodinu jógy. Po přihlášení a vyplnění nezbytných údajů jsem si vygenerovala jídelníček. Zhruba do 15 minut se objevil v dokumentech. Trenérka Irina mi na základě měření vybrala paleo dietu s tím, že když dělám jógu a nechodím moc do fitka, je to pro mě ideální. Jídelníček mi nastavila tak, abych zdravě hubla. Pokud bych pak přidala i fitness, mohla bych si vygenerovat i tréninkový plán, případně ji navštívit v Dream Body Fitness na Kladně, kde trénuje a kde by se mi osobně věnovala.“
Lucie Vodáková, šéfredaktorka

Je to bezpečné?

Ne, opravdu nejde o další trik, jak vylákat z lidí peníze. Celý systém vyvíjeli trenéři a výživoví poradci, kteří mají dlouholeté zkušenosti. „Máme přes 40 certifikací ohledně stravování a cvičení a neustále se ve svém oboru vzděláváme. Spolupracujeme také s odborníky z AVP (Aliance výživových poradců), jíž jsme členy, s farmakologem, který připravuje i české olympioniky, a také s mnoha fyzioterapeuty,“ říká Irina Moiseeva, která se tímto projektem snaží přinést do světa fitness nový model cvičení i stravování.

Kolik stojí služby?

V tak zvané FitTide zóně si můžete zaplatit zmíněné služby. Za jídelníček (14 dietních variant) zaplatíte 1 190 Kč, trénink (7 tréninkových variant) pak stojí 790 Kč.
Ne každý chce trénovat ve fitness centru, proto nabízíme obě varianty zvlášť a klient si může vybrat, jak mu to vyhovuje. Může například chodit dle svého na jógu nebo běhat, přesto se mu počet tréninků zohlední v jídelníčku. Tyto informace vyplňuje v sekci Fyzické údaje,“ vysvětluje Irina Moiseeva.

Více informací na: www.fittide.cz

Související články