Spánek je jednou z našich základních potřeb. Přesto mnoho lidí trpí problémy se spánkem. - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Spánek je jednou z našich základních potřeb. Přesto mnoho lidí trpí problémy se spánkem.

Spánek je jednou z našich základních potřeb. Přesto mnoho lidí trpí problémy se spánkem.

autor: estation

Výsledky studií na téma nespavosti mimo jiné ukazují, že nedostatek spánku může ovlivnit naši paměť, naše kognitivní funkce, a dokonce i naše hormony. 

Nespavost souvisí s obezitou a nutností konzumace vysoce kalorické stravy. Věříme, že pokud jde o problémy se spánkem, je lepší je předcházet než léčit. 

 

Proto vám dáváme několik tipů na spaní: 

Vytvořte si svůj vlastní spící rituál

Zkuste jít spát každou noc ve stejnou dobu, večer pijte relaxační bylinkový čaj, snažte se po večeři vyhnout mlsání, zejména toho s cukrem. Pokud nemůžete zůstat bez jídla, vezměte si něco teplého a nebo lehkého. Vezměte si pohodlné, volné oblečení. Zajistěte, aby byla ložnice dobře větraná a udržujte pokojovou teplotu nízkou.

Nepoužívejte ložnici jako pracovní, studijní nebo televizní místnost.

Nechte elektronická zařízení mimo ložnici. Například elektromagnetické záření z mobilních telefonů zpomaluje a narušuje usínání. Takzvané modré světlo z elektrických spotřebičů aktivuje mozek. 

A nakonec: dýchejte!

Dýchací cvičení mohou pomoci uvolnit mysl. Před spaním si udělejte chvilku, abyste pocítili dech, a zkuste se zhluboka nadechnout. Naučte se krok za krokem ovládat dech, protože to může uklidnit mysl a uvolnit tlak v těle. 

Zdroj: www.droomsap.cz 

Související články