Vlasové trendy... - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Vlasové trendy…

Vlasové trendy…

autor: estation

Chcete výrazně změnit svůj vzhled? Máte možnost! Světu vládnou barvy.

1
Nebojte se experimentovat

Letos se můžete proměnit opravdu v kohokoli. Záviděly jste herečce Margot Robbie ve filmu Sebevražedný oddíl její blonďaté vlasy s nádechem růžové a modré? Už nemusíte. Vlasová značka Paul Mitchell® přichází se zářivými barvami POP XG®, které se postarají o váš cool účes. Aktuální vlasové trendy směřují ke spojení matných chladivých tónů s výraznými a živými barvami. Používají se zdánlivě nesourodé barevné kombinace, které jsou však v účesu sofistikovaně propojeny a pře­chází jedna v druhou. „Za novým trendem v barvení vlasů stojí mořská panna. Představte si ten její ladný pohyb, tělo a vlasy měnící se stovkami barevných odlesků,“ říká Dominika Reslerová z Paul Mitchell® Academy. Více o barvách (až 18 odstínů) na www.paulmitchell.cz.

2
Styling jako od kadeřníka

Vytvořit účes jako profe-sionál není jednoduché. V jedné ruce fén, v druhé kartáč. To už je teď naštěstí minulostí. Na trhu je horkovzdušný rotační kartáč Rowenta Brush Active Premium Care 2 v 1 s přírodními kančími štětinami, který vlasy nejen vysuší, ale vytvoří i účes s maximálním objemem. Koupíte od 1 999 Kč.

3
Balayage, ombré nebo contouring?

Váháte, jaký účes letos zvolit? Hitem bude vlasový contouring, který dokáže upravit tvar obličeje a příjemně ho prozářit. Vsadit můžete i na balayage – barvicí techniku podobnou melírování, kde jsou pramínky volně držené v jedné ruce a druhá maluje barvou pohybem podobným zametání. V obou případech ale doporučujeme svěřit se do rukou profesionálů. „Hlavním trendem v bar-vení vlasů je rozhodně contouring. Jedná se o techniku, při které se vlasy prosvětlují v délkách a zejména okolo obličeje tak, aby účes co nejvíce zvýraznil vaše rysy. Hlavní úlohu v barvách hraje přirozený vzhled. Techniky klasického melírování stále nahrazuje přirozenější balayage, při které je odrost přirozenější a nemusíte chodit na dobarvení každých šest týdnů. Aktuálním trendem v účesech jsou pak různé pleteniny. Spousta žen jistě v letních dnech ocení ledabyle upletený francouzský cop,“ shrnuje Kateřina Kolínová, majitelka pražského Salonu Cool, www.cool-praha.cz.

4
Jak správně pečovat o barvené vlasy

Pokud máte barvené vlasy a záleží vám na udržení jejich zářivé a živé barvy, nestačí vám vsázet jen na šampon a kondicionér. Aplikujte na ně i Caviar Anti-Aging Infinite Color Hold Vibrancy Serum od Alterny, které obnoví jejich barvu, dodá UV ochranu i lesk. Koupíte za 1 295 Kč na www.alterna-hair.cz. Pomůže vám i víceúčelový olej Kérastase Aura Botanica Concentre Essentiel, který se skládá z 99 % surovin přírodního původu. Intenzivně vyživuje a vlasy chrání. Koupíte ho od 849 Kč v kadeřnictvích nebo e-shopech.

Související články