Proč je důležité čištění pleti? - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Proč je důležité čištění pleti?

Proč je důležité čištění pleti?

autor: estation

Základem zdravě vypadající pleti je pravidelné čištění a precizní odlíčení. Jenom tak lze předcházet pupínkům a tvorbě vrásek v nízkém věku. Krásný make-up během dne nás ženy zdobí. Nesmíme ho ale zapomenout před spaním dokonale smýt, aby si pokožka odpočinula.

Co se s naší pletí děje během dne? Vznikají odumřelé buňky, maz a pot. Zároveň se nám na pleti usazuje prach, pyl a další nečistoty z ovzduší. Můžete si říkat, že když máte na pleti podkladovou bázi, make-up a pudr, že se nic z toho k vaší pleti nedostane. Jenže tak to bohužel není. Proto si musíme vždy večer dát práci s odlíčením a vyčištěním.

Jaký postup zvolit při odličování?

Vždy začněte očima. Jde o nejcitlivější část, na kterou obvykle potřebujete i speciální jemnější odličovač. Jako nejúčinnější se jeví dvousložkové odličovače, protože obsahují olej, který svojí mastnotou lépe rozpouští nalíčenou vrstvu. Naneste ho na vatový tampónek, přiložte na oko a po chvilce začněte krouživým pohybem od vnitřního k vnějšímu koutku oka líčidla stírat.

Pokud používáte make-up doporučujeme odlíčit i pleť. Použít můžete stejný produkt jako na oči. V případě mastné pleti bude lepší používat odličovat bez olejové složky. Druhým krokem je odlíčení pomocí gelu nebo pěny. Přiměřené množství odličovacího gelu nanášejte krouživými pohyby na pleť, poté smyjte vlažnou vodou a tvář osušte ručníkem. Pozor, žádné drhnutí, jen přikládání ručníku na obličej.

Chcete mít čištění opravdu dokonalé? Zapojte do práce kartáček na čistění obličeje. V čem je lepší než pouze krouživé pohyby prsty? Působí lehce abrazivně, a tak účinněji odstraňuje odumřelé buňky a prokrvuje pleť.

Poslední krokem je použití pleťové vody. To odstraní zbytkové nečistoty, a když zvolíte dostatečně šetrnou, může pleť i trochu zklidnit.

Nezapomínejte na hydrataci

Hodně se vám mastí pleť a máte tak pocit, že hydratovat nepotřebuje? Ale potřebuje. Jen je nutné vybrat správný krém. Pro mastnější pleť jsou skvělé lehčí pleťové fluidy nebo gelové krémy. Pleť se sklonem k akné zase ocení investici do krému bez silikonů. Pro suchou pleť zase volte hutnější krémy bez obsahu alkoholu.

Autor článku: www.holime.cz, Andrea Ivaničová

Související články