Dvojité čištění – první krok k dokonalé pleti - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Dvojité čištění – první krok k dokonalé pleti

Dvojité čištění – první krok k dokonalé pleti

autor: estation

Ruku na srdce, odličování a večerní čištění pleti rozhodně nepatří mezi oblíbenou rutinu. Pokud ale nosíte make-up nebo trpíte nedokonalostmi pleti, je to jedna z věcí, kterou byste neměla v žádném případě podceňovat. K dokonalé pleti nemusíte absolvovat 10 kroků korejského rituálu péče o pleť, ale právě dvoufázové čistění pleti je jedna z věcí, kterou stojí za to převzít.

Co děláte špatně?

Jestliže používáte k odlíčení ubrousky, škodíte tak nejen své pleti, ale také životnímu prostředí. Téměř nikdy vám nebude stačit pouze jeden, takže narůstá množství odpadu, který vytváříte. Pomineme-li ekologickou stránku, je odlíčení ubrouskem jedna z nejhorších věcí, kterou můžete svému obličeji udělat (tedy kromě kompletní absence odlíčení). I když se budete snažit sebevíc, pleť budete vždy tahat, ubrousky navíc často obsahují alkohol a dráždivé látky, které vám rozhodně nesvědčí. A asi sama uznáte, že ubrousek zkrátka málokdy odvede dobrou práci.
Micelární vody jsou dobré k rychlému odlíčení, ale je třeba s nimi zacházet jako s roztokem mýdla, kterým v podstatě jsou – vždy by mělo následovat ještě důkladné dočištění cleanserem a vodou. Dříve asi nejpopulárnější způsob čištění a odlíčení bylo rozhodně odličovací mléko. To ale málokdy pleť zbaví nečistot dokonale, ba naopak je může díky tampónku roztírat dál po obličeji.

Co je dvojité čištění?

Jak název napovídá, „double cleansing“ je čištění pleti pomocí dvou různých produktů, které mají svůj specifický úkol a vzájemně se doplňují. Díky tomu dosáhnete nejen dokonalého odlíčení, ale také ideálně čisté pleti pro další péči a hojení případných nedokonalostí. Hodí se opravdu pro všechny typy pleti od mastné až po suchou, stačí zvolit správné produkty.

První krok – olejová emulze

Čistící pleťový olej
Fresh & Glow, cena 200 ml

Nelekejte se, přestože se všude dočtete, že na mastnou pleť by olej neměl v žádném případě přijít, dnes už je to přežitek. Odlíčení pomocí olejové emulze má hned několik výhod – dokonale rozpustí všechen make-up, i ten voděodolný, ale nenaruší přirozenou bariéru pleti (na rozdíl od micelární vody apod.). Navíc nepotřebujete vatové tamponky, emulzi stačí nanést na konečky prstů na vlhký obličej a vmasírovat do pleti. Poté vše jenom opláchněte vlažnou vodou.

Druhý krok – gelový či pěnový čistič

Foamy Face Wash Fresh & Glow, cena 690 Kč, 190 ml

K dočištění pleti a odstranění olejového filmu je poté nutné použít cleanser v podobě, která není na bázi oleje. Ideální jsou lehké gely či pěny. Ten poté opět vmasírujte do navlhčené pleti a smyjte. V této fázi můžete zapojit také elektrický čistící kartáček, který pomůže zvýšit efektivitu a pomáhá lepší cirkulaci krve v obličeji.

A co dál?

Už po prvním double cleansingu si všimnete, že se zkrátka cítíte mnohem víc svěží. Pleť osušte čistým ručníkem, který pouze přikládejte, abyste pleť netahala. Pak použijte tonikum, které je určené pro vaši pleť a pokračujte s dalšími séry, oleji a účinnými látkami.

www.sabon.cz

Související články