Vliv těhotenských hormonů na péči o pokožku - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Vliv těhotenských hormonů na péči o pokožku

Vliv těhotenských hormonů na péči o pokožku

autor: estation
S rostoucím těhotenským bříškem si můžete všimnout i dalších změn na vašem těle. Vzhledem k tomu, že se všechny hormony probouzí a hlásí o slovo, může se vaše těhotenská péče o pleť lišit od té běžné.

Podle Mayo Clinic existují čtyři hlavní způsoby, jak se vaše pokožka mění, když jste těhotná:

TĚHOTENSKÉ AKNÉ

Možná jste dříve měly pokožku tak měkkou jako dětská prdelka, ale náhlé zvýšení akné během těhotenství je naprosto normální. V boji proti tomu pomůže jemný prostředek a pravidelné čištění. Kromě toho hledejte produkty obsahující kyselinu glykolovou nebo kyselinu mléčnou ve vaší těhotenské péči o pleť. Jsou to bezpečné přísady pro použití v nízkých dávkách, jak obhajuje tým krásy v Harpers Bazaar.

PIGMENTACE

Známější jako tmavé skvrny, se mohou objevit kolem bradavek, na vašich vnitřních stehnech, krku a dokonce i genitáliích. Opět jsou za tím hormony. Mnoho těhotným ženám se také objeví tmavá linka, která jakoby stéká po bříšku (linea nigra). Myslete i na to, že tmavé skvrny se mohou sluncem zhoršovat! Stejně jako u těhotenského akné, vybírejte raději výrobky v péči o pleť, které obsahují kyselinu glykolovou či vitaminy C a E. 

ŽÍLY

Když přemýšlíme o péči o pleť v těhotenství, tak vás možná hned nenapadne myslet na žíly. Ale přitom je to jeden z “darů”, které nám těhotenství často přináší. Křečové žíly jsou v těhotenství naprosto běžné. Mohou se objevit hlavně na nohou a jsou výsledkem zvýšeného tlaku dělohy na žíly. A samozřejmě, opět ve spojení s hormony. Ale nebojte se! Křečové žíly vyvolané těhotenstvím se zlepšují mezi třetím a dvanáctým měsícem po porodu.
Metličkové žíly jsou dalším běžným onemocněním, které je způsobeno kombinací hormonů a zvýšeným tlakem na cévy. Zařaďte do své stravy potraviny bohaté na vlákninu a ty s vysokým obsahem vitamínu C. Tato kombinace dodá vašemu tělu potřebný kolagen a elastin, které pomáhají uzdravit žíly.

STRIE

Tak v tomhle určitě nejste sami! Ve skutečnosti se 50% až 90% těhotným ženám strie objeví. Jedním ze způsobů, jak strie minimalizovat, je používání vysoce kvalitních produktů, jako je například NESSA Scar Savior nebo Bloom and Blossom krém či olej proti striím. NESSA Scar Savior, je plný přírodních organických dobrot a může být používán hned od prvního trimestru. Navíc balzám pomáhá redukovat vzhled, strukturu i barvu jizev. 

 

NESSA BALZÁM NA JIZVY A STRIE, cena 790 Kč

BLOOM AND BLOSSOM YOU GLOW GIRL PĚSTÍCÍ TĚLOVÝ OLEJ, cena 1060 Kč

Mnoho čerstvých maminek navíc trápí povolená kůže na bříšku či prsou. Doporučujeme jíst zdravé tuky a bílkoviny, pít hodně vody a cvičit. Tím se obnoví vaše těhotenská pokožka. Oleje, pleťové balzámy a krémy mají mnoho regeneračních vlastností, zejména ty bohaté na kolagen či vitamin C.

BLOOM AND BLOSSOM LOVELY JUBBLY ZPEVŇUJÍCÍ GEL NA POPRSÍ, cena 910 Kč

Zdroj: MadeForMoms 

Související články