Jak bojovat proti akné? - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Jak bojovat proti akné?

Jak bojovat proti akné?

autor: estation

Víte, proč někteří lidé mají pupínky na bradě, jiní na čele nebo na jiných místech obličeje?  Samozřejmě, že stav akné závisí na tom, jakým způsobem se o pleť staráme, jaké kosmetické přípravky používáme nebo zda chodíme spát s make-upem. Tím, ale řešíme jen následky. Příčiny je potřeba hledat uvnitř našeho těla. Proto je důležité rozumět, proč se na daném místě akné vyskytuje. Tato metoda se nazývá Face Maping a níže uvádíme všechno, co by vás mohlo zajímat.

Pupínky na čele

Obvykle znamenají něco s trávením. Pravděpodobně nejíte správně, hodně cukru a tuků. Pijte více vody a zeleného čaje bohatého na antioxidanty. Tím vyplavíte nečistoty ze svého těla. Dalším důvodem může být i nevhodný šampon a kondicionér.

Pupínky mezi obočím 

Mohou znamenat intoleranci laktózy, některého druhu potravin a nebo příliš alkoholu.

Pupínky na nose

Toto místo má co do činění se stresem. Lidé, kteří jsou více unavení mají více akné. Plnohodnotný osmihodinový spánek, může být proto dobrým začátkem.

Pupínky na levé tváři 

Jsou za a) jedno z nejčastějších míst, kde je máme, za b) velmi obtížné je zakrýt. Pupínky na levé a pravé tváři jsou způsobeny zcela odlišnými příčinami. Na levé straně jsou obvykle spojovány s našemi plícemi, některými alergiemi, které máme, s kouřením. Takže pokud kouříte měli byste přestat, vyhýbat se zakouřeným místům a být více na čerstvém vzduchu.

A pravé tváři 

Hormonální nerovnováha, možná porucha s žaludkem, slezinou, plícemi a srdcem. Co nám může pomoci? Každodenní cvičení, potraviny s vysokým obsahem železa a také kyseliny listové. Nejlepším přírodním prostředkem k regulaci hormonů je kořen maca. Jedná se o peruánský kořen, jako je zázvor. Ten si můžete v práškové podobě přidávat do salátů, jogurtu a podobně. Nemá vůbec žádnou chuť. Obecně ale můžeme říci, že problém s akné na tváři je způsobeno telefonováním, dotýkáním se obličeje a roznášením bakterií. Pokud hodně telefonujete, zvažte, zda není vhodné si koupit sadu sluchátek na Bluetooth. Co se  také osvědčilo, je výměna povlečení na polštáři každé 2-3 dny.

Pupínky na bradě

Možná máte problém se zácpou? Jezte zdravě, hodně zeleniny a ovoce. Pokud to jde vyhýbejte se cukrům, nasyceným tukům a bílé mouce. Jezte více 3-omega esenciálních mastných kyselin, najdete je ve vlašských ořechách, lněných semínkách a nebo v lososu.

Čistící tonik pro aknózní pleť – Spateen Blemished Skin Toner, cena 460 Kč, 120 ml

Lokální ošetření akné – Algopur Spot Neutralizer, cena 563 Kč, 15 ml

Zdroj: BeautySense 

 

Související články