Objevte kouzlo olejů Tahiti Monoï - Beauty Guru - zdraví, kosmetika, estetika, antiage
Domů » Objevte kouzlo olejů Tahiti Monoï

Objevte kouzlo olejů Tahiti Monoï

autor: Redakce

Ať už jste právě na pláži nebo ve městě, nechte se obejmout smyslnou exotickou vůní oleje Tahiti Monoï. Tento přírodní olej v sobě skrývá tajemství krásy domorodých obyvatel Polynésie. Tajemství, jež se v ráji uprostřed největšího oceánu světa předává z generace na generaci. Hedvábně jemný olej Monoï od francouzské značky HEI POA působí blahodárně na vlasy i pokožku. Vyhlazuje, posiluje, regeneruje, zanechává pokožku i vlasy provoněné omamně plnou exotickou vůní. Zahalení do vůně tiaré a kokosu vám přinese také zklidnění mysli a pocit relaxace. HEI POA nově na Notino.cz.

Monoï je přírodní olej extrahovaný z kokosové dřeně, ve kterém byla macerována poupata květiny tiaré, čili gardénie (Gardenia tahitensis). Tiaré je známá svou intenzivní vůní a pozoruhodnými kosmetickými účinky. Roste pouze na Tahiti, její květ se stal symbolem Polynésie. Historie vzácného oleje Monoï se datuje do doby před více než 2000 lety, kdy jej domorodí Polynésané denně využívali pro lékařské, kosmetické a náboženské účely. Monoï znamená v Maohi, starobylém tradičním jazyce Francouzské Polynésie, “vonný olej”.

Výrobní proces oleje má přísná pravidla. Kokosové ořechy se sklízejí z bujných kokosových plantáží v Polynésii, poté je jejich dřeň sušena na slunci. Výrazně vonící poupata tiaré se sbírají za úsvitu, následně se namočí do kokosového oleje, který se extrahuje pod tlakem. Na každý litr oleje se použije deset květů tiaré. Více na videu na facebookovém profilu HEI POA

Francouzská značka HEI POA…

…dodává na trh jedinečný olej Tahiti Monoï již od roku 1976. Označení původu „Tahiti Monoï Oil“ bylo uděleno v roce 1992 a zaručuje kvalitu, vyrobenou v souladu s tradicí a místní polynéskou ekonomikou. Veškeré používané ingredience i celý výrobní proces Monoï Oil podléhají přísné kontrole. Značka HEI POA díky tomu obdržela štítek DO-Designation of origin, neboli „označení původu“.

Víte, že?

Malá skleněná lahvička oleje Monoï má svou historii. Polynéské rodiny si doma vyrobeným olejem Monoï plnily skleněné obaly od již využívaného sirupu prodávaného s místních lékárnách. Balení Monoï olejů HEI POA tedy vychází přímo z místní tradice, zároveň dokáže olej dokonale ochránit a s ohledem na přirozené tuhnutí oleje je praktické. 

Účinky Monoï, posvátného oleje z Polynésie…

… olej Monoï je známý svými zvlhčujícími, změkčujícími, ochrannými a výživnými účinky na pokožku a schopností regenerovat suché nebo poškozené vlasy. Pokožka je díky oleji hladší a pevnější. Vlasová vlákna se zacelují a potahují jemným filmem, který je změkčuje a zvyšuje hydratační účinky oleje. Vlasy jsou po použití lesklé, vitální a tvárné. Kromě péče o vlasy a pokožku se olej používá také na masáž. Olej Monoï má jemnou barvu světla a něžnou hedvábnou strukturu. 

Pure Tahiti Monoï je mnohoúčelová péče. Hydratuje a vyživuje pokožku. Regeneruje suché a poškozené vlasy, pomáhá je posílit a rozzářit. 

Použití Pure Tahiti Monoï …

Monoï olej je tradiční přírodní produkt, který přirozeně tuhne při teplotách pod 24 ° C. Chcete-li si plně vychutnat jeho výhody i v chladnějším prostředí, umístěte láhev pod horkou tekoucí vodu.

Olej je určen pro každodenní použití na tělo a vlasy. 

Péče o tělo: Naneste Tahiti Monoï na celé tělo, nejlépe ještě vlhké po koupeli a vmasírujte do kůže.

Péče o vlasy:

  • Před mytím vlasů: naneste na suché vlasy Tahiti Monoï. Nechte působit přibližně 20 minut a poté vlasy umyjte šamponem.
  • U velmi suchých a kudrnatých vlasů: Vetřete malé množství přípravku na umyté a ručníkem vysušené vlasy do konečků vlasů.

Hei Poa Pure Tahiti Monoï Oil Coconut, cena 299 Kč, 100 ml

Na Notino.cz zakoupíte HEI POA Pure Tahiti Monoï.

Související články