Kosmetika pro život v digitálním věku - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Kosmetika pro život v digitálním věku

Kosmetika pro život v digitálním věku

autor: estation

Stárnutí je nevyhnutelné, ale může být méně stresující, pro ty, kteří se rozhodnou včas změnit svůj životní styl a každodenní návyky. Pro ně připravila Ecce Vita novou kosmetickou řadu péče o pleť, která bojuje proti stárnutí osvědčenými přírodními složkami a cosmos ingrediencemi. 

Nová řada přírodní kosmetiky Ecce Vita je zaměřená na život v „digitálním věku“. Neustálý a vzrůstající kontakt člověka s elektronickými přístroji způsobuje zatížení naší pleti různými druhy nového umělého záření, které proniká do hlubších vrstev pleti a může způsobit předčasné stárnutí pleti. 

 

Cílem Ecce Vita proto bylo vytvořit čistě přírodní kosmetiku, která by chránila pokožku před různými druhý záření, podpořila přirozenou regeneraci a obnovu tvorby kolagenu, zároveň pokožku zpevnila a vyživila. Kromě čistě přírodních ingrediencí, je většina zásadních komplexů v „cosmos approved“ kvalitě.

I opalovací krém může být přírodní

Ecce Vita je velkým průkopníkem přírodního holistického přístupu k člověku. K tomuto přístupu patří i kosmetika. Po dvou letech vývoje, proto představila na trhu opalovací krém Sun Protect s ochranným faktorem SPF 20, který je čistě přírodního charakteru. 

Přírodní opalovací krém Sun Protect Ecce Vita s ochranným faktorem UVA AVB (SPF 20) byl vytvořen ze 100 % přírodních materiálů za použití nové technologie přírodních polymerů, získaných fermentací rostlinných olejů. Obsahuje přírodní biopolymery, složky přírodních olejů, antioxidanty, kyselinu ferulovou, extrat z šištic chmele otáčivého, vitamín E. Přírodní biopolymery obsahují pouze tělu vlastní látky. Krém obsahuje hydratační složky na bázi kokosových olejů, dále ricínový olej, antioxidanty a mastné kyseliny omega 3 a 6. Je vhodný i pro děti bez omezení věku. Složky z kokosového oleje tvoří na kůži lipidovou bariéru a udržují pokožku hydratovanou, lehce se vstřebávají, jsou bez konzervace a jsou biokompatibilní s pokožkou. Mandlový olej a olej ze slunečnicových semen pokožku zvláčňují a vyživují. Ricínový olej pomáhá k vytvoření ochranné lipidové bariéry a k regenerace kůže. Kyselina ferulová je organická kyselina, která se nachází v buněčných strukturách mnoha rostlin jako například pšenice, ječmen, amarant, jablečná jádra atd. Má silné antioxidační vlastnosti, absorbuje UV záření a likviduje volné radikály. Společně s vitamínem E, který je antioxidant, zvyšuje foto protekci, chrání proti záření a stárnutí kůže. Extrakt z chmele otáčivého pomáhá s antioxidačními účinky, působí synergicky s ostatními složkami. Cena 410 Kč.

Kosmetika pro život v digitálním věku

Záření ničí ochrannou bariéru kůže, zvyšuje oxidativní stres uvnitř buněk, čímž přispívá k tvorbě volných radikálů, které způsobují předčasné stárnutí kůže. Kromě zmíněného UVA záření existují i další zdroje záření jako například modré světlo (HEV = high energy visible light) z televize či počítačů. To potlačuje tvorbu melatoninu a může způsobovat nespavost, je také prokázáno, že zvyšuje tvorbu ROS (volných radikálů) v hlubších vrstvách  kůže a může přispět  k předčasnému stárnutí pokožky,  tvorbě akné či psoriázy. 

Nové krémy Ecce Vita byly navrženy pro každodenní ochranu pleti v prostředí velkoměsta, zejména pro ochranu před všemi druhy záření, proti modrému světlu a pro ochranu před oxidativním stresem. Jsou čistě přírodní a využívají vybrané „cosmos ingredience“.

Co je cosmos kvalita?

Norma COSMOS je spotřebitelskou zárukou pro organickou a přírodní kosmetiku. Tato norma definuje kritéria, která musí společnost splňovat, aby zajistila spotřebitelům, že jsou jejich výrobky skutečnou organickou nebo přírodní kosmetikou, vyrobenou podle nejvyšších proveditelných postupů udržitelnosti. 

Standard COSMOS se řídí čtyřmi základními principy – podporou využívání produktů z ekologického zemědělství a respektování biologické rozmanitosti; zodpovědného využívání přírodních zdrojů a respektování životního prostředí; výběr zpracování a výroby, které jsou čisté a respektují lidské zdraví a životní prostředí a která podporují integraci a rozvoj „zelené chemie“.

Standard COSMOS je řízen neziskovým, mezinárodním a nezávislým sdružením – bruselským standardem COSMOS AISBL. Zakládající členové (BDIH – Německo, Cosmebio – Francie, Ecocert – Francie, ICEA – Itálie a Soil Association – UK) nadále přinášejí své společné odborné znalosti do průběžného vývoje a řízení standardu COSMOS.

Související články