Jak si vyžehlit vlasy bez zbytečného ničení? - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Jak si vyžehlit vlasy bez zbytečného ničení?

Jak si vyžehlit vlasy bez zbytečného ničení?

autor: estation
Speciální projekt

Tepelná a finální úprava vlasů jsou pro samotnou kštici dost náročné. Mnohé z nás by si bez žehličky ale nedokázaly představit ráno, a tak tu právě máme pár tipů, jak si vlasy vyžehlit bez toho, aby se spalovaly a ničily.

Hlavně správně rozčesat

Také patříte mezi ty, které si vlasy párkrát prohrábnou hřebenem, a se zbytkem si nějak poradí žehlička na vlasy? Chyba. Pokud budete vlasy žehlit po velkých pramenech, budete je muset přežehlit vícekrát. Menší prameny zato stačí jednou, maximálně dvakrát přejet. Navíc, drobné uzlíky může žehlička trhat, takže doporučujeme vlasy řádně pročesat, a rozdělit na menší prameny.

Ochrana vlasu při žehlení

Horko, které žehlička na vlas vyvíjí, je značné, tím pádem jednoznačně doporučujeme přípravek, který je určený právě pro tepelnou úpravu. Takové přípravky vlasy nejen zjemňují a chrání před horkem, ale také vyživují a usnadňují rozčesávání. Přípravky určené pro tepelnou úpravu najdete ve formě nejrůznějších sprejů, olejů, a dokonce i pěn či krémů. Každý typ vlasů si najde ten správný přípravek.

Nikdy nežehlete vlhké vlasy

Pokud jste se ráno vzbudila, a shledala jste povinností si vlasy umýt, než vyrazíte do práce, pak nepodceňujte správné usušení fénem. Vlasy před použitím žehličky musí být úplně suché. Pokud použijete žehličku na mokré, nebo nedokonale vysušené vlasy, počítejte se spálením nebo krepatěním vlasů, které už bude nevratné. Vlas se může dokonce zlomit, a o svou kštici tak přijdete.

Lak a tužidlo použijte až na konec

Pokud chcete, aby vám krásně vyžehlené vlasy vydržely až do večera, jistě použijete nějaký tužící či stylingový přípravek. Nikdy ho však nepoužívejte před žehlením nebo během něj. Lak či tužidlo se na vlasy nalepí a ztuhne, působením velkého tepla pak zcela ztvrdne, a vlas je neohebný, těžký a následně se snadno láme. Tužidlo či lak si tedy dopřejte až po žehlení, ve chvíli, kdy vlasy vychladnou.

Související články