Imunitní systém je v ohrožení i během léta. Jak zůstat v kondici? - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Imunitní systém je v ohrožení i během léta. Jak zůstat v kondici?

Imunitní systém je v ohrožení i během léta. Jak zůstat v kondici?

autor: estation

Přestože léto není období typické pro zvýšený výskyt viróz, i tak jde o dobu, kdy bychom měli svůj imunitní systém udržovat v kondici. Typické letní přívalové deště, které nás mohou znenadání překvapit třeba na několikakilometrovém výšlapu, mohou mít za následek mírné nachlazení. Časté koupání v bazénech zase pro ženy přináší riziko opakovaných kvasinkových infekcí, jež slunečným dnům ubírají na kráse. Výjimkou nejsou ani infekce způsobené drobnými poraněními, které si při venkovních aktivitách snadno přivodíme. Podpora imunity se tak stává základním kamenem našeho pevného zdraví, díky němuž si léto užijeme na maximum. 

Důležité je potlačit špatné návyky a do svého života zavést ty správné. Kromě pravidelného pohybu, omezení užívání tabákových výrobků a konzumace alkoholických nápojů se naše dobrá kondice točí kolem jídelníčku. Přestože v letním období nemáme nouzi o čerstvé ovoce a zeleninu, i tak je dobré doplňovat důležité vitamíny a minerály formou potravinových doplňků, které našemu tělu dodají maximum blahodárných látek. 

A které rostliny jsou pro podporu imunity nejlepší? Určitě rakytník a kustovnice čínská neboli goji.

Plody goji jsou tradiční čínskou medicínou považovány za elixír mládí a krásy, obsahují totiž vysoký podíl nutrientů. Svému tělu pravidelným užíváním lehce doplníte celou řadu minerálů jako je hořčík, železo, zinek či vápník, ale i důležité antioxidanty a vitamíny skupiny B, A, C a E. 

GOJI SUŠENÉ PLODY BIO, cena 399 Kč, 500 g

www.himalyo.cz

Související články