Mořský kolagen a jeho význam - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Mořský kolagen a jeho význam

Mořský kolagen a jeho význam

autor: estation

Všichni víme, že kolagen je významná bílkovina lidského organismu, která je základním stavebním kamenem našich pojivových tkání. Kolagen se přirozeně vyskytuje v kloubech, ve vazivových tkáních, chrupavkách, v pokožce, v kostech a také v zubech. Po 45. roce života, se ale v těle již téměř nevytváří. Tento nedostatek poznáte například zhoršenou kvalitou vlasů, nehtů, suchou pokožkou, pigmentovými skvrnami nebo bolestmi pohybového aparátu.

Je známo více jak 25 typů kolagenů, které mají v našem těle odlišné funkce. Nejdůležitější je typ I a II, pro náš pohybový aparát. Typ I tvoří 90% kolagenu v těle a najdeme jej v pokožce, šlachách, kostech a zubech. Typ II najdeme v chrupavkách.

V současné době je mnoho způsobů, jak do našeho těla dopravit kolagen, např. pomocí přípravků s kolagenem nebo potravinových doplňků. Běžně se nejčastěji setkáváme s živočišným kolagenem, což je kolagen na bázi hovězích nebo prasečích bílkovin a také s mořským kolagenem.

Který je pro naše tělo nejvhodnější?

Mořský kolagen je nejlépe vstřebatelný lidským organismem. Získává se ze studeno vodních ryb, nejčastěji z lososa nebo jemu podobných ryb. Kromě toho je čistý mořský kolagen zdrojem mnoha aminokyselin, a to například hydroxyprolinu, alaninu, glycinu a argininu. Právě první, hydroxyprolin, představuje nejdůležitější složku pro produkci kolagenu v buňkách. Alanin dodává energii do svalových tkání, mozku a centrálního nervového systému a působí velmi pozitivně na imunitní systém. Glycin pomáhá při procesu tvorby buněk a Argin stimuluje imunitní systém.

Protivrásková sada s mořským kolagenem – Power Repair Collagen Set, cena 3 205 Kč

V Pevonia výrobcích najdete mořských kolagen v celé řadě Power Repair a v novém séru kyseliny hyaluronové.
Zdroj: BeautySense 

Související články