Make-upem k perfektnímu nosu - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Make-upem k perfektnímu nosu

Make-upem k perfektnímu nosu

autor: estation

Protože patří mezi dominanty obličeje, je každá jeho nedokonalost, ať už velikost, textura, či póry, viditelná na první pohled. Snahou tedy bývá to vše rychle a dokonale zamaskovat. Pomoci vám může bezesporu plastická chirurgie. Nechcete–li se ale hned upírat k tak razantnímu řešení, poradíme vám, jak si vystačit s líčidly. Není to vůbec nic těžkého.

Konturování je jedním z trendů, který je stále „in“, protože dává obličeji nekonečné možnosti vzhledu. Je-li provedené dobře, může téměř napodobit účinky plastické chirurgie. Používání směsi tmavých a světlých barev vám dovoluje zvýraznit vaše přednosti, na které chcete upozornit, a zamaskovat to, co nemá být vidět. Nos může pokaždé vypadat výrazně jinak – tenčí, delší, menší a jemnější, a to jen tím, že aplikujete a následně rozetřete make-up na správných místech. „Každý chce mít krásný nos, jde o ústřední bod tváře. Mnoho lidí však kvůli tomu nechce podstupovat chirurgické úpravy. Tehdy přichází na řadu konturování,“ vysvětluje make-up artist David Maderich. „Používání make-upu vám dovoluje vytvořit iluzi dokonalého nosu.“

Co budete potřebovat?

Plochý, čtvercově lomený korekční štětec
Rouge Bunny Rouge, 685 Kč, v síti parfumerií Douglas
Použijte ho pro nanášení korektoru na nos a kolem něj. Zamaskuje veškeré nedostatky. Jeho plochá hlava (sobolí vlas) umožňuje aplikovat produkt tak akorát.

Krémový nebo tekutý korekční make-up
Make-up Cover, Dermacol, 215 Kč, www.dermacol.cz
Tekutý, krémový make–up je vhodný pro přirozené sjednocení pleti. Obsahuje-li hydratační složky, je ideální pro suchou pleť, neboť ji trochu zvlhčuje.

Pudrový korekční make-up
Blemish Remedy Foundation, BareMinerals, 790 Kč, www.sephora.cz
Máte-li mastnější pleť náchylnou k akné, vybírejte si raději kompaktní make-upy v podobě pudru. Pomáhají absorbovat přebytečný olej
a nestékají z pleti.

Houbička na make-up
Houbička na make-up, Beautyblender, 450 Kč, www.sephora.cz
Díky své originální podobě zajišťuje rovnoměrnou aplikaci make-upu. Nasákne ho a lehce klouže po pleti, čímž zajistí dosažení přirozeného efektu.

Fixující pudr
Fixační transparentní pudr, Sothys, 1 320 Kč, v salonech Sothys
Posledním krokem je řádné zafixování make–upu. Použijte průsvitný pudr, abyste zamezily tomu, že se vám make-up zdrolí nebo rozmaže. Pro všechny typy pleti.

Jak se vyhnout konturovacím katastrofám
Konturování může udělat zázraky. Existuje ale několik věcí, které byste měly vědět, aby váš make–up vypadal přirozeně a lichotivě.

1. Nevolte příliš tmavé odstíny

„Vyberte si takovou barvu, která není od vašeho tónu pleti tmavší o více než dva odstíny. Také by neměla být o více než dva odstíny světlejší,” radí make-up artist Mario Dedivanovic. Kombinujte ji s těmi, které mají mírně chladnější podtón. Pokud to, co používáte, je příliš teplé, můžete zbytečně upozornit na nedostatky.

2. Zapracujte make-up do pleti

Není nic horšího, než když konturujete nos, nanesete make-up a špatně ho rozetřete. Neměly by být vidět žádné násilné přechody ani barevné plochy.

3. Pokud je vaše pleť mastná, použijte pudrovou strukturu

Mastná pleť si mnohem lépe rozumí s pudrovým make-upem než s krémovým. Nos patří do tzv. T-zóny, která patří mezi mastnější části obličeje. Použijete-li krémovou strukturu make-upu, riskujete, že se vám make-up v dané části rozmaže.

4. Nepoužívejte bronzer

Bronzery obvykle mívají tmavě oranžovou barvu a po jejich nanesení to můžete vypadat, že máte na nose dva pruhy. Místo toho použijte šedou nebo tmavošedou barvu, která opticky vytvoří přirozený stín.

5. Exfoliujte svůj nos

Pokud máte na nose suchou, drolící se šupinatou kůži, zkuste použít jemný peeling a odstraňte ji. Až poté naneste make-up.

Jak správně konturovat nos?

Dedivanovic, který vrátil na výsluní konturování a spolupracuje s takovými hvězdami, jako je Kim Kardashian West, Kate Bosworth či Gabrielle Union, radí, že prvním krokem ke správnému konturování nosu je stanovit si oblasti, které vyžadují korekci. Dále je třeba vybrat vhodnou strukturu produktu – krémovou, tekutou, pudrovou nebo jejich kombinaci, což závisí především na vaší osobní preferenci, a následně vybrat odstín s o něco chladnějším podtónem, který napodobí přirozený odstín. Poté lze make-up aplikovat.

Nadzvednutí špičky

Pomocí tmavšího odstínu nejprve vytvořte na špičce nosu dutý kruh a rozetřete jej. Chcete-li vytvořit ještě ostřejší tvar nosu a více nadzvednout špičku, aplikujte doprostřed tohoto kruhu světlejší odstín.

Prodloužení nosu

Začněte tím, že umístíte tmavší odstín barvy tam, kde se setkává vnitřní okraj obočí s vrcholkem nosu. Barvu pak veďte směrem dolů po hřbetu nosu. Než nanesete do středu rozjasňovač, barvu dobře rozetřete.

Zkrácení nosu

Použijte tmavší odstín lehce na špičku nosu a rozetřete. Poté aplikujte rozjasňovač pouze na část vašeho nosu, abyste vytvořili iluzi kratšího nosu.

Narovnání nosu

Naneste tmavší odstín na křídla nosu a naopak světlý odstín na střed nosu. Čím užší je světlejší část, tím užší váš nos vypadá. Vše rozetřete důkladně do ztracena, ale linie světlé a tmavé barvy musí zůstat.

Zeštíhlení nosu

Aplikujte tmavší odstín podél křídel nosu a rozetřete ho i dovnitř do záhybů očí. Tady je třeba si uvědomit, že se světlo vytvoří na přední části nosu mezi obrysovými odstíny.

3 otázky pro…

Pavel Bauer
Mistr ČR v make-upu, jeden z nejvyhledávanějších profesionálních vizážistů

V případě, že má někdo mastnější pleť, jak při konturování postupovat, aby se nos neleskl a líčidla dlouho vydržela?
„V každém případě volit matné produkty anebo matující báze před konturováním. Také doporučuji zafixovat transparentním pudrem pomocí pudřenky (labuťěnky) a jemným tlakem přitlačit pudr. Výsledek je stabilnější a déle vydrží. Také je možné použít fixační sprej. Ten prodlouží trvanlivost a minimalizuje lesk. V případě mastnější pleti doporučuji jemné papírové ubrousky na odsátí přebytečné mastnoty a zmatnění během dne.“

Máte nějaký fígl, osvědčený při konturování nosu?
„Používat vhodně tvarované štětce správné velikosti. Velmi často se používají velké štětce, které pojmou větší plochu, než požadujete, a efekt se ztrácí. Také konturovací (stínovací) odstín make-upu, korektoru nebo pudru (záleží, co zvolíte) používat ve správném odstínu k danému barevnému podtónu pleti. Rovněž lehký nános tvářenky na hřbet nosu na závěr líčení vykouzlí přirozený vzhled.“

Na co si dát především pozor?
„Aby se nanášel tmavý odstín při konturování na správné místo. Velmi často se chybuje u velkého nosu. Mnoho lidí, a dokonce profesionálů, dává na špičku nosu tmavý odstín v domnění, že tak nos zmenší. Velká chyba – špička nosu je vždy světlá, protože na ni dopadá nejvíce světla. Tmavý stín je třeba umístit rafinovaně zespoda a po hranách a boku nosu.“

 

 

Související články