Kadeřnice radí: Jak se starat o kudrnaté a vlnité vlasy? - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Kadeřnice radí: Jak se starat o kudrnaté a vlnité vlasy?

Kadeřnice radí: Jak se starat o kudrnaté a vlnité vlasy?

autor: estation

Vlny jsou často předmětem závisti. Jejich majitelky ale ze svých kudrn mnohdy takovou radost nemají, neboť péče o ně stojí nemalé úsilí. Jak se o vlnité a kudrnaté vlasy starat a jaké produkty tento typ vlasů ocení, poradí kadeřnická školitelka ALCINA Olga Široká. 

Čím jsou kudrnaté vlasy specifické?

Vlnité nebo kudrnaté vlasy jsou velmi specifické. Průřez rovným vlasem je kulatý, kdežto u vlasu vlnitého je průřez ve tvaru oválu až čočky u vlasu kudrnatého. Tím je vlnitý vlas daleko zranitelnější a citlivější na vysychání a krepatění.

V čem je péče o ně jiná?

Kvůli zvýšené citlivosti je velmi důležité u vlnitých a kudrnatých vlasů pečlivě volit přípravky, které doplňují právě to, co vlnitým vlasům chybí. A to je především hydratace.

Co kudrnatým vlasům nejvíce škodí?

Vzhledem k nedostatečné přirozené hydrataci škodí vlnitým vlasům další, „sekundární“ vysušování. A to především nešetrné sušení – fénování, žehlení, kulmování. Bohužel ze zkušenosti víme, že většina žen s vlnitými vlasy chce mít právě vlasy rovné, a tak se žehlení nevyhne.

Jaký produkt je v péči o kudrnaté vlasy nepostradatelný?

Pro vlnité vlasy jsou doslova nepostradatelné produkty hydratační. Ze sortimentu ALCINA je to především hyaluronová řada nebo Hydratační sprej a Dvoufázový sprej pro dlouhé vlasy.

Hydratační sprej, 100 ml

 

Dvoufázový sprej pro dlouhé vlasy

Existuje rozdíl v mytí a česání kudrnatých a rovných vlasů?

Při mytí vlnitých vlasů postupujeme stejně jako u vlasů rovných, pouze zvolíme produkty určené právě pro tento typ vlasů. Jiná situace nastává při česání vlnitých vlasů. První rozčesání je třeba provést v průběhu mytí, a to po nanesení balzámu, kdy vlasy rozčešeme řídkým hřebenem a opláchneme balzám. Potom už rozčesáváme pouze vlhké vlasy. V případě, že se rozčešou už suché vlnité vlasy, budou vždy působit přesušeně a krepatě.

Jaké účesy jsou pro kudrnaté vlasy ideální?

Střih, délka vlasů a finální úprava účesu závisí na přání dané ženy, ale vždy je třeba přihlédnout ke kvalitě a kondici vlasů. U žen, které si vlasy narovnávají, by se měl použít střih, který s narovnáním vlasů pomáhá, a ten doplnit produkty určenými pro narovnání a na ochranu před teplem. Pokud je cílem zachovat vlnitost vlasů, přizpůsobíme střih tak, aby podpořil zvlnění.

Jaký stylingový produkt byste kudrnatým vlasům doporučila?

Pro hladké, měkké a pružné vlny doporučuji pečující Emulzi pro vlnité vlasy. Pro velmi pevné vlny a podporu zvlnění Curls Concept a pro přirozené, nedbalé, mírně zpevněné uhlazené vlny Fénovací sprej pro hladké vlny.

Emulze pro vlnité vlasy, 30 ml

Curls Concept

Fénovací sprej pro hladké vlny

 

 

Související články