Kosmetička radí: jak pečovat o pleť po létě? - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Kosmetička radí: jak pečovat o pleť po létě?

Kosmetička radí: jak pečovat o pleť po létě?

autor: estation

Krásně rozzářenou a vitální pleť, kterou se díky sluníčku pyšníme v létě, si chceme většinou uchovat co nejdéle. Zároveň se však musíme připravit na podzimní rozmary počasí a péči o pleť přizpůsobit blížícímu se chladnému období. Co pleť v období na konci léta potřebuje nejvíce? Přinášíme pleťový rituál podle školitelky pleťové kosmetiky ALCINA Dagmar Macháčkové, který bude každá pokožka milovat.

Rituál pro péči o pleť po létě

 

  • Čištění

Rituál by měl začínat důkladným vyčištěním pleti. Bez toho se účinné látky z krémů a pečujících přípravků nemohou do pokožky dobře vstřebat. Čisticí přípravek vybírejte podle typu i aktuálního stavu pleti.

Tip: Čisticí mléko

  • čistí a pěstí zároveň

Jemné mléko čistí a pěstí v jediném kroku. Je ideální pro suchou a náročnou pleť. Zamezuje nepříjemným pocitům pnutí. Olej z jadérek z hroznového vína a hydratační látky udržují pleť v rovnováze.

Čistící mléko, minimální doporučená cena: 330 Kč, obsah: 150 ml

  • Peeling

Peelingu se nebojte ani v případě, že nechcete přijít o letní opálení. Zvolte jen přípravek na enzymatické bázi, jako je ALCINA Soft Peeling. „Soft peeling můžete našlehat s 5 dávkami Hyaluron 2.0 Pleťového gelu a trochou vody a začít pleť masírovat. Smíchání těchto dvou přípravků je velmi efektivní, protože již během peelingu je pleť intenzivně hydratována. Zároveň se jedná o šetrný způsob, který pomáhá zachovat opálení pokožky,“ uvádí Dagmar Macháčková. Peeling důkladně omyjte a dočistěte pleťovým tonikem.

Tip: Soft Peeling

  • jemně a účinně čistí citlivou pleť

Jemný pudrový peeling, který ve spojení s vodou vytváří velmi účinnou pěnu na enzymatické bázi bez brusných částeček. Je vhodný pro intenzivní, a přitom šetrné čištění citlivé pleti. Jemně odstraňuje kožní nečistoty a zrohovatělé buňky. Vyhlazená a hebká pleť je pak ideálně připravena pro následnou péči. Doporučujeme i pro pleť s kuperózou.

Soft Peeling, minimální doporučená cena: 600 Kč, obsah: 25 g

  • Něco extra

Důležitou věcí, která pleti po létě chybí, jsou vitaminy. Ty jí můžete dodat extra péčí za pomoci pleťových ampulí. „Energy ampule obsahuje vitaminy A, E a koenzym Q10 v olejovém základu. Vitamin A zabraňuje vysychání a šupinatění pleti, koenzym Q10 dodává buňkám energii a vitamin E, jako známý antioxidant, působí preventivně proti stárnutí pleti,“ říká Dagmar Macháčková.

Tip: Energy ampule

  • dodává pleti velkou dávku energie

Toužíte po svěží a projasněné pleti? Ampule s koenzymem Q10 a vitaminy vykouzlí svěží a projasněný vzhled. Současně chrání pleť před předčasným stárnutím a zlepšuje její obranyschopnost.

Energy Ampule, minimální doporučená cena: 295 Kč, obsah: 5 ml

 

  • Maska

Zásadní je v péči o pleť po létě také dodání hydratace. Tu můžete rychle, intenzivně a cíleně zajistit pomocí pleťové masky, která okamžitě uhasí žízeň pokožky. Masku si můžete dopřát i kdykoliv jindy, když bude vaše pleť potřebovat pořádnou vzpruhu.

Tip: Hyaluron 2.0 Boost up maska

  • textilní maska s kyselinou hyaluronovou

ALCINA Hyaluron 2.0 Boost Up maska je vyrobena z obzvlášť příjemné textilie a obsahuje vyvážený a účinný roztok s kyselinou hyaluronovou, koenzymem Q10, vitaminem E a jojobovým a makadamiovým olejem. Ihned zajišťuje pevnější a hladší pleť, vylepšuje její strukturu, dodává jí svěžest a dokonale hasí žízeň pokožky. Je ideální před každou party, na cesty nebo zkrátka kdykoliv budete potřebovat. Maska je určená na jedno použití.

Hyaluron 2.0 Boost up maska, minimální doporučená cena: 130 Kč

  • Závěrečná péče

Vysoké letní teploty stály naši pleť velké množství energie, kterou je třeba doplnit. „Účinným pomocníkem, který navrací pleti energii, je koenzym Q10,“ uvádí Dagmar Macháčková. „Je to tělu vlastní látka, která se vyskytuje v každé buňce. V mitochondriích se stará o dostatečné množství energie nezbytné pro zdravý růst kůže a vlasů. S přibývajícím věkem vlastního koenzymu Q10 ubývá. Pleť se tím pádem hůře vyrovnává s vlivy počasí, životního prostředí a působením volných radikálů.“

Tip: Krém Q10

  • nabíjí unavenou pleť energií

Je vaše pleť unavená? Krém s obsahem koenzymu Q10 a bambuckého másla jí okamžitě dodá dávku mladistvé energie. Vaše pleť bude nejen svěží a vitální — speciální složení krému ji navíc ochrání před stárnutím vlivem volných radikálů a vnějšího prostředí.

Krém Q10, minimální doporučená cena: 1080 Kč, obsah: 50 ml

 

 

Související články