Konzervační látky v přírodní kosmetice - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Konzervační látky v přírodní kosmetice

Konzervační látky v přírodní kosmetice

autor: estation

V přírodní kosmetice je to jasné, ale co když uvidíte výrobek s nápisem BEZ PARABENU. Bohužel to není záruka neškodného produktu: Dost možná obsahuje jiné konzervanty, nejčastěji to bývá methylisothiazolinon, označovaný jako MIT, a methylchloroisothiazolinon čili MCIT. Ty jsou ve větším množstvím dráždivé, navíc chybí dlouholetá zkušenost s jejich účinky.

K čemu jsou konzervanty v krémech nutné?

Odpověď je jednoduchá … protože je dokážou zakonzervovat a zajistit mikrobiální stabilitu na minimálně dva roky.

Jinými slovy: žádná složka se nezkazí, výrobek nezplesniví a nepřemnoží se v něm bakterie. Zní to idylicky. Ale má to své ale.

Jak tedy konzervovat?

Konzervace se řeší primárně u produktů, které obsahují vodní složku – tedy u krémů a dalších emulzí, gelů, šamponů… Někdy se však s pojmem konzervace setkáme i přeneseně u produktů na bázi oleje, které vodu neobsahují. I olejové produkty se kazí, ovšem u nich dochází ke žluknutí – oleje samotné se znehodnocují, bez přítomnosti mikroorganismů.

Mezi nejznámější přírodní konzervanty patří sůl a cukr. Většinou jde o kyseliny a jejich soli, které se přirozeně vyskytují například v ovoci. Alkohol je dalším skvělým konzervantem, není vhodný pro suchou a citlivou pleť, protože vysušuje. Salicylic Acid neboli kyselina salicylová krom toho, že slouží jako konzervant, tak působí i na aknózní pokožku, udržuje póry čisté a předchází vzniku pupínků.

Právě přírodní konzervační látky, nejen ty výše zmíněné, naleznete ve skvělé kosmetice Pevonia a Medicalia. Jejich produkty jsou bezpečné svým složením a prospěšné pro Vaši pleť.

Kosmetická sada pro smíšenou pleť – Combination Skin Set, cena 2775 Kč

Set Clarifying Medicalia – Clarifying set Medicalia, cena 1960 Kč

Více informací o produktech naleznete na stránkách BeautySense.cz
Zdroj: BeautySense

Související články