Krása, která se dá jíst - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Krása, která se dá jíst

Krása, která se dá jíst

autor: estation

Dnes bychom vám rádi ukázali, že kosmetika PURITY VISION je tak čistá, že je možné ji i jíst. Jaro už je tady, louky kvetou, a nejen proto vám představujeme Bio Květinové vody. Jistě už je znáte jako kosmetické pomocníky pro každodenní tonizaci, hydrataci a zklidnění všech typů pleti. Co jste možná nevěděli, je, že pomocí jejich neopakovatelné vůně a jemného aroma můžete dochutit i své pokrmy a drinky. Dodáte jim tak nádech svěžesti a léta.

Růžové tekuté zlato

Bio Růžová voda je v kosmetice i v kuchyni jedna z nejoblíbenějších. V PURITY VISION ji vyrábí z růže damašské pěstované v rámci udržitelného zemědělství v bulharském Růžovém údolí. Tam se tato královna květin ze své perské domoviny dostala během tažení tureckých vojsk.

Již za pár týdnů, v průběhu května, začne v Údolí růží letošní sklizeň. Květy se sklízí ručně v brzkých ranních hodinách, kdy díky nízké okolní teplotě obsahují největší množství aromatických silic. Následně probíhá dvojitá parní destilace, během které se do vody uvolní všechny blahodárné látky.

Květinové vody v kuchyni

Růžová voda i růžový olej měli své prvotní využití v kuchyni. V arabských zemích, odkud růže pochází, se růžová voda používala k přípravě tzv. arabské kávy, do dezertů či při pečení. Ve středověku byla oblíbená dokonce i k dochucování masových pokrmů.

Květinová sada, cena 499 Kč

Bio Růžová voda PURITY VISION

Její neopakovatelnou vůni a vynikající chuť si užijete zejména v palačinkách, muffinech a koláčích. Dobře se kombinuje s mlékem, pudingem a mléčnými dezerty. Můžete ji přidat do dortových krémů, skvěle chutná i v marcipánu, sušenkách a zmrzlině.

Bio Růžová voda podtrhne chuť vína a šampaňského. V arabském světě je klíčovou ingrediencí v oblíbeném osvěžujícím nápoji Lassi – směsi jogurtu, růžové vody a případně ovoce. Výborná je také v koktejlech a v létě vynikne ve vychlazené domácí limonádě či v milkshaku. TIP: Pro příjemné probuzení jako z pohádky přidejte pár kapek do kávy či čaje.

Bio Růžová voda, cena 299 Kč, 250 ml

Bio Heřmánková voda PURITY VISION

Jemné tóny heřmánkové vody se dokonale doplňují s chutí čaje. Pár kapek heřmánkové vody dodá čaji nejen osvěžující nádech, ale zároveň i jemný pocit sladkosti, ačkoliv neobsahuje žádný cukr. Dále si ji oblíbíte v koktejlech či domácích limonádách. Dodá příjemnou chuť ovesným sušenkám a skvěle se hodí do sladkých snídaní jakou jsou lívance a palačinky.

Bio Heřmánková voda, cena 259 Kč, 250 ml

Bio Levandulová voda PURITY VISION

Oceníte ji jako výborný doplněk do míchaných drinků i osvěžujících limonád. V kombinaci s bylinnými čaji pomáhá navodit uklidnění roztěkané mysli.

Příjemnou vůni Bio Levandulové vody si zamilujete v cheesecaku, cupcakes či crème brûlée. Lahodnou chuť dodá pudingu a tvarohu, kterým můžete přetřít dortový korpus. Lžička levandulové vody povýší domácí sorbet na kulinářský požitek. 

Bio Levandulová voda, cena 259 Kč, 250 ml

 

www.purityvision.cz

 

 

Související články