Jarní detox pokožky: Jak navrátit tělu i pleti jas a zdravý vzhled? - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Jarní detox pokožky: Jak navrátit tělu i pleti jas a zdravý vzhled?

Jarní detox pokožky: Jak navrátit tělu i pleti jas a zdravý vzhled?

autor: estation

Během zimních měsíců má naše pokožka lehkou tendenci ochabovat. Nedostatek přirozeného světla a pohybu venku je nejen pro naše tělo, ale i pleť náročným vjemem. Než naši kůži vystavíme na jaře slunci, je třeba ji připravit. Do své beauty rutiny zařaďte poctivou masáž, která kůži nejen zdravě prokrví a rozzáří, ale dokonce ji omladí či zbaví celulitidy. Co k tomu budete potřebovat? Stačí možná méně, než si myslíte.

GUA-SHA pro masáže těla i obličeje   

Aktuálně nejrozšířenější domácí masážní produkt, jehož původ se připisuje tradiční čínské medicíně. Právě tato destička se v nejrůznějších tvarech i materiálech prodává nejvíce na světě a není se čemu divit. Gua-sha se může totiž pyšnit prokazatelnými výsledky. Při správném používání pravidelná obličejová masáž tímto skladným zázrakem vám může nejen prokrvit a detoxikovat obličej, ale i zbavit otoků, kruhů pod očima nebo uvolnění ztuhlých obličejových svalů. Masáže přinášejí obličeji vitalitu, tonizují pleť a oživují tok krve a dokonce můžou nahradit invazivní faceliftingové zásahy do obličeje.

Masáž těla proti celulitidě: Gua-sha destička je určená i k masáži těla s cílem detoxikace, odstranění svalového napětí, zmírnění celulitidy a eliminaci červených žilek.  Pozitivně působí na krevní oběh a podporuje činnost lymfatického systému. Proto je velmi oblíbená zejména u všech, kteří se chtějí zbavit pomerančové kůže, ale vyhledávají ji i ti, jež trápí slabá prokrvenost končetin.

Jak používat při masáži těla:

  1. Na umyté a očištěné nohy rovnoměrně naneste tělový olej.
  2. Začnete u chodidel a masírujte rovnými tahy nejdříve spodní část, následně boční části a nakonec nárty.
  3. Pokračujte masáží holení rovnými tahy nahoru a dolů.
  4. Důkladnou péči věnujte stehenní části. Destičkou masírujte nejdříve dlouhými tahy boční strany stehen a pokračujte na zadní stranu.
  5. Krátkými tahy masírujte oblast boků a pozadí.
  6. Masáž zakončete dlouhými tahy od chodidel až k horní části stehen.

Jak používat destičku při masáži obličeje:

  1. Na vyčištěnou pleť naneste pleťové sérum (například olejové sérum s retinolem, rozjasňující sérum se zlatem nebo aplikujte rozjasňující olejovou masku). Je důležité, aby Gua-sha klouzala po pleti.
  2. Mírným tlakem a jednoduchými tahy vedeme destičku delší stranou od středu obličeje ven.
  3. Pro masáž okolí očí a rtů použijte užší stranu destičky a tahy veďte v mírném oblouku. Oblast čela masírujeme směrem zdola nahoru.
  4. Na bradě táhneme destičku od středu brady, kde umístíme prohlubeň destičky, po čelistní kosti směrem k uchu, kde změníme směr a táhneme plynulým obloučkem dolů po krku ke klíční kosti. Tento tah je důležitý na odstranění nahromaděných toxinů v pleti.
  5. Každý tah aplikujeme 3-5 krát. Masáž neprovádíme hranou destičky, ale držíme ji téměř naležato.

Pro optimální výsledky doporučujeme pravidelnou 5-10 minutovou masáž nejlépe každý den.  Poté destičku očistěte teplou vodou a osušte. Před masáží obličeje je důležité aplikovat séra či výživnou masku.

Náš další tip k jarní detoxikaci těla: 

Kávové mýdlo s kofeinem: Kofein a drobná kávová zrníčka stimulují pokožku a pomáhají ji prokrvit. Je tak skvělým pomocníkem  v boji proti celulitidě. Obsažený med se poté stará o revitalizaci a výživu pokožky

Perlový olej na tělo Smyssly: Regenerační olej na tělo, který voní po lotosovém květu, se snadno vstřebává a zanechává pokožku sametově hebkou a důkladně vyživenou. Směs vzácných olejů a mleté perly jí dodají jemnost, elasticitu a přirozený jas.

Hedvábný olej na tělo Smyssly: Regenerační olej na tělo obsahuje vzácné oleje, které pokožku hloubkově regenerují a hydratují. Hydrolyzované hedvábí dodá jemnost a sametově hebkou kůži. Vitamín E je významný antioxidant. Chrání před negativními vlivy volných radikálů a urychluje regeneraci. 

O SMYSSLY

SMYSSLY, to je netradiční česká značka kosmetiky, která v roce 2017 vznikla zcela tradičně. Silným poutem matky a dcery. Dlouho toužily po vlastní kosmetice, a tak dnes představují produkty, jež několik let vytvářely pro sebe. Pečlivě vybíraly ingredience a složení s cílem zachovat a podpořit přirozené vlastnosti pokožky a zvýraznit její krásu. Ve svých výrobcích spojují pozitivní účinky mletých perel a hydrolyzovaného hedvábí s vybranými oleji. Kosmetika je přírodního původu. Jejich portfolio dnes čítá více než 25 produktů komplexní péče o pleť a pokožku. Součástí filozofie značky SMYSSLY je také udržitelnost zdrojů. Část obalů se vyrábí ze zbytkového dřeva či kůže a pokud je to možné, plast se nahrazuje sklem.

 

www.smyssly.com

Související články