Co můžete čekat od bělení zubů? - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Co můžete čekat od bělení zubů?

Co můžete čekat od bělení zubů?

autor: estation

Dokonale bílé zuby lákají nejednu z nás. Moci si dovolit jakoukoliv barvu rtěnky a přitom nemít pocit, že se nemůžeme usmát, protože odstín našich zubů vypadá příšerně. Když se při bělení zubů spolehnete na odborníky, máte jistotu, že minimálně o pár odstínů se to zlepší.

Aktuálně nejpopulárnější je kombinovaná metoda bělení zubů. Ta obnáší domácí a ordinační fázi. Odstín zubů lze touto metodou změnit o jeden až pět odstínů. Co vás čeká, když se pro ni rozhodnete?

Všemu předchází návštěva ordinace dentální hygienistky nebo zubního lékaře, kteří tuto metodu bělení nabízí. Nejdříve zjistíte výchozí odstín zubů. Poté vás čekají otisky zubů, podle kterých laboratoř vytvoří silikonové násady pro domácí bělení zubů.

Jakmile jsou násady hotové, koupíte si rovněž sadu bělících gelů. A čeká vás 14 nocí s nosiči naplněnými gelem. V průběhu domácího bělení se doporučuje používat produkty vhodné na citlivé zuby (Sensodyne ProNamel,Elmex Sensitive, Sensodyne Rapid a další). Důležité je domácí část kúry nepřerušovat. I když vám spaní s násadami nemusí být příjemné nebo budete pociťovat citlivost zubů, tak je důležité vydržet.

Ihned po ukončení domácí části vás 15. den čeká bělení v ordinaci. To trvá 45 minut a probíhá ve třech fázích po 15 minutách. Nakonec vám hygienistka nebo lékař odstraní vosk chránící dásně a už můžete porovnávat, jak moc se odstín zubů změnil. Při použití metody Pure Whitening přichází ještě domácí dobělovací fáze. Gel má nízký obsah účinné látky (karbamid peroxidu), ale pomáhá stabilizovat dosažený odstín.

Jakou zvolit péči po bělení

Citlivost zubů je běžným doprovodným jevem bělení. Pokud máte zuby velmi citlivé, můžete jim dopřát regeneraci přes noc. Násady, které jste používala na bělení, naplníte speciálním gelem GC Tooth Mousse a necháte působit přes noc. Citlivost zubů odezní do týdne až dvou.

Během bělení ani po něm nemusíte držet takzvanou bílou dietu. Pokud jste vyznavači černého čaje, kávy nebo vína budou se vám na zubech usazovat povrchové skvrny, které ale odstraní hygienistka při preventivním ošetření dvakrát za rok.

Autor: www.nazuby.cz, Andrea Ivaničová

Související články