Získejte pěkně vytvarované paže - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Získejte pěkně vytvarované paže

Získejte pěkně vytvarované paže

autor: estation

Léto je za dveřmi, trika bez rukávů už na vás vykukují ze skříně, a vaše paže jsou i přes hodiny strávené v posilovně pořád povislé? Máme pro vás SOS záchranu na poslední chvíli.

Plastická operace paží

Kůže na pažích patří k velmi namáhaným oblastem a nejen věkem se ztrácí její elasticita a postupně ubývá svalové hmoty. Jsou to i rodové dispozice, míra nárůstu a úbytku svalové hmoty a také větší změny tělesné hmotnosti, které mají na vzhled paží vliv. Tento problém však lze efektivně řešit.

Výsledek ihned a natrvalo

Jde sice o radikální zákrok, není ale třeba se ničeho bát. Operace paží není svým rozsahem ani pooperačním průběhem příliš zatěžující. Výsledek navíc uvidíte ihned po operaci. Je-li váš celkový zdravotní stav stabilizovaný, neprodělali jste v nedávné době akutní zánětlivé či virové onemocnění a neužíváte léky zvyšující krvácivost, nic nebrání tomu, abyste zákrok podstoupili.

Průběh zákroku

Lékař provádí řez na rozhraní vnitřní a zadní strany paže, čímž vzniká jizva na nejméně viditelném místě. Následně odstraní pouze nadbytečnou podkožní tkáň a také nadbytečnou kůži. Tím se dosáhne požadovaného efektu, tedy zeštíhlení paže a zpevnění kůže. Plastika paží se provádí v celkové anestezii, přičemž samotný zákrok trvá asi hodinu.
Po zákroku lékař preventivně zavede na jeden den drény, aby předešel vzniku seromu (tkáňová tekutina, která se může hromadit v ráně) a pooperační tekutina mohla odejít. Po odstranění drénů si na paže na 2 týdny navléknete kompresivní návleky, které utlumí bolest i otoky a podpoří rekonvalescenci. Vše už následně závisí jen na tom, jak rychle se vaše tělo hojí, a také na tom, jak důsledně dodržujete po dobu 3 týdnů klidový režim. Přechodně se může objevit snížená citlivost části kůže v okolí jizvy, která se postupně obnovuje.

Pro koho je vhodná

Hodí se pro všechny, kteří chtějí vypadat dobře a už nepředpokládají další výrazné výkyvy hmotnosti.

Od 40 000 Kč
Medicom Clinic, Spálená 14, Praha 1, tel.: 800 254 642, www.medicomclinic.cz

3 otázky pro…

MUDr. Peter Ondrejka
Plastický chirurg, MEDICOM Clinic Praha

Kdy je lepší zvolit radikálnější zákrok a kdy postačí neinvazivní?
„Pokud se jedná o mladšího pacienta s kvalitní elastickou kůží a menšími tukovými nadbytky, pak je v oblasti paží vhodnější liposukce. Dobré zkušenosti máme s laserovou liposukcí SlimLipo, kdy laserová sonda mimo destruktivního účinku na tukovou tkáň působí termicky na podkožní tkáně a podporuje regenerační procesy, čímž pomáhá k retrakci a vypnutí kůže. Jedná-li se o staršího pacienta, u kterého jsou větší kožní převisy a elasticita kůže je menší, pak je na místě radikálnější postup. U převislé kůže se na vnitřní straně paže odstraní pouze její vrchní část, ale zbytek se použije k vyplnění objemu paže. Tím dosáhneme požadovaného objemu i kontury a zároveň odstraníme vrásnění kůže po obvodu.”

Jedná se v případě plastiky paží o jednorázový zákrok?
„Ano, obvykle se jedná o jedno-rázový operační výkon.”

Spousta žen se bojí následných jizev. Je opravdu třeba se bát?
„Vzhledem k tomu, že je jizva po operaci valů obvykle delší (od podpažní jamky k lokti), může u disponovaných jedinců skutečně vzniknout širší, tlustější, zarud-lá jizva. Abychom snížili toto riziko co nejvíce, šijeme ránu ideálně bez tahu, tedy intradermálním vstřebatelným stehem. Důležitá je i pooperační péče. Nutné je nošení elastického návleku a provádění tlakových masáží jizev. Dobré je pak na naší dermatologii podstoupit ošetření biostimulačním laserem – jizvy zjemňuje.”

Plastická operace paží

„Už se nemusím za své paže stydět. Povolená kůže je pryč a jizva není téměř vůbec vidět. Po zákroku mě nic nebolelo, kůže se hojila velmi rychle.“
Eva P., 59 let, klientka Medicom Clinic

Co vám může také pomoci?

1
LIPOLÝZA A MEZONITĚ

Menší kožní převis a špatnou elasticitu lze řešit kombinací injekční lipolýzy, kdy se do tukové tkáně aplikuje látka, která pomůže rozpustit tukové buňky, s mezonitěmi, které danou partii následně vykonturují a vypnou. Od 15 000 Kč

2
KRYOLIPOLÝZA PŘÍSTROJEM COOLTECH

Pomůže zmenšit objem. Funguje na principu řízeného zmražení tukových buněk, jež odumírají a jsou
z těla následně odvedeny lymfatickým systémem pryč.
Není potřeba opakovat. Od 4 000 Kč/ošetření

3
RADIOFREKVENCE THERMAGE

Pevnější paže zajistí radiofrekvenční energie, která je přesně zacílená na kolagenová vlákna. Ta tepelnou stimulací opětovně posilují a vytváří se i nový kolagen. Stačí 1 ošetření. Od 29 500 Kč

Související články