Pocit mastnoty neznamená špatnou péči, naopak! - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Pocit mastnoty neznamená špatnou péči, naopak!

Pocit mastnoty neznamená špatnou péči, naopak!

autor: estation

Petra Nováková, zakladatelka značky Pimpinella, popisuje renesanci v kosmetice a přichází s novou osvětou.

Hydratační krémy, které kupujete, často obsahují tu nejlevnější složku, a tou je voda. Co se stane se skleničkou vody, když ji necháte stát týden vedle umyvadla? Zkazí se. Aby se voda v krémech nekazila, musí se, prostě musí, zakonzervovat. Navíc voda pleť spíš vysušuje, takže o hydrataci bychom se mohli ještě pobavit. Přejít z běžných hydratačních krémů obsahujících vodu na 100% přírodní krémy jako jsou ty od Pimpinelly je velká změna (k lepšímu!) a stačí si pár dnů zvyknout. 

Po nanesení se vaše pleť bude zdát být opravdu mastná (já říkám nasycená, šťavnatá), ale během pěti minut se krém krásně vsákne a mastní nebudete. Pokud máte mastnější pleť, volte spíše krémy obsahující olej jojobový v kombinaci Ylang Ylang. A kdo chce hydratovat i vodou? Zhotoví si zkrátka svou emulzi přímo na místě před umyvadlem, a to naprosto jednoduše – čerstvou vodou z kohoutku si ovlažíte obličej a pak nanesete buď krém nebo pleťový olej. Kelímek je tedy koncentrovaná péče a vydrží vám dlouho, nanášíte jen malé množství. Proto se může zdát, že přírodní kosmetika je i mastná – drahá. Kam dáte jen poctivé a kvalitní věci a nic jiného (žádné ředění, nastavování), tam jde i cena trochu nahoru.

Vyzkoušejte například tyto produkty:

Pan Božský

Pan Božský je opravdu božský! Jojobový olej zvláčňuje, používá se na vysušenou pleť a je protizánětlivý – lze jej tudíž použít i na mastnou a aknózní pleť, upravuje produkci mazu, dobře dělá i lidem s ekzémy. Regenerující a vyživující mandlový olej po jeho boku nesmí chybět. Ylang Ylang, kananga vonná, je harmonizující antidepresivum. Olej ze sladkého pomeranče navozuje dobrou náladu, je antiseptický, antibakteriální, proti nervozitě….prostě WOW!

Pimpinella: Pan Božský k dostání na www.pimpinella.co

Miláček

Výživný a voňavý krém s bio bambuckým máslem, jojobovým olejem a s esenciálními oleji Ylang Ylang a červený pomeranč. Jojobový olej zvláčňuje, používá se na vysušenou pleť a je protizánětlivý – lze jej použít i na mastnou a aknózní pleť. Bambucké máslo zjemňuje, regeneruje a hojí. V krému spolu s jojobovým olejem a bambuckým máslem najdete esenciální olej z kanangy vonné, nebo-li Ylang Ylang, známé pro své protistresové účinky a její podporu smyslnosti. Červený pomeranč tomu dodá šťávu – rozveseluje a pozvedá náladu! Prostě miláček!

Pimpinella – Miláček k dostání na www.pimpinella.co

Pura Beleza

Pura Beleza…portugalsky se tak řekne Čirá Krása! Krém, který nese tohle vznešené jméno sám o sobě čirou krásou je a ukrývá přírodní ingredience a esence, které si Vaše pleť zamiluje. Navždy. Bambucké máslo je přírodní surovina ze stromu máslovníku neboli Shea tree. Máslovník je posvátným stromem, jeho plody se nesmí trhat, pouze sbírat spadlé na zem a to mohou jen ženy. Ty pak po usušení jeho semen z nich umelou jemnou pastu, kterou pak třou do másla – Karité. Bambucké máslo je velmi bohaté na nenasycené mastné kyseliny, Vitamin E, Vitamin F, který působí na volné radikály a podporuje tvorbu kolagenu a elastinu.

Pimpinella – Pura Beleza k dostání na www.pimpinella.co

 

Aragonit – krém v aragonitové dóze

O Aragonitu se říká, že je energizujícím kamenem a energií dobíjí vše, co je v něm obsažené. Uzemňuje, uklidňuje, čistí energetické blokády. V kombinaci s Pimpinella přírodním krémem tvoří naprosto dokonalou dvojici, která podtrhuje moji myšlenku zdravé sebelásky.  Kamenná dóza s krémem je jen a jen Vaše, zdobí Vaši koupelnu nebo místo, kde se krémem natíráte a je tak překrásnou součástí Vašeho denního rituálu osobní hygieny.

Pimpinella – Argonit k dostání na www.pimpinella.co

Heřmánkový krém

Heřmánkový krém s bio bambuckým máslem a mandlovým olejem si zamilujete.
Bambucké máslo se v Afrických zemích používá už tisíce let, je známé pro svůj vysoký obsah vitamínů, minerálů a nenasycených mastných kyselin. V kombinaci s regenerujícím a vyživujícím mandlovým olejem, který se hodí i na velmi citlivou pleť, tvoří úžasnou dvojici. Krém ukrývá kromě výše jmenovaných i esenciální olej z heřmánku modrého, který má uklidňující, hojivé a protizánětlivé účinky.

Devět nocí – čistící balzám

Čistící pleťový balzám na pleť je přírodní revolucí v čištění pokožky obličeje a dekoltu. Jedná se o velmi šetrnou přírodní metodu (OCM – oil cleansing method), kdy si jemnou masáží vetřete čistící balzám na pleť, necháte chvíli působit a poté setřete vlhkou žíňkou nebo vlhkým vatovým tamponem. Díky přírodním ingrediencím vám zůstane jen překrásná a čistá pleť! Neodstraní jen všechen make-up a nečistoty, ale i stres a starosti po dlouhém dni.

Pimpinella – Devět nocí k dostání na www.pimpinella.co

Hydrolát – květová voda z růže damašské

Hydrolát nebo květová voda, chcete-li, je vedlejší produkt, který vzniká při parní destilaci růže damašské. Hydrolát velmi blahodárně působí na pleť a na psychiku člověka, protože si po růži nese její překrásnou vůni i její účinky. Pokožku hydratuje, osvěžuje, zchlazuje. Navrací pokožce jas a svěžest a krásně ji regeneruje. Hodí se i na velmi citlivou pleť.

Pimpinella – květová voda z růže damašské k dostání na www.pimpinella.co

Hvězdná noc – tělové máslo

Tělové máslo Hvězdná noc bude pro pokožku celého vašeho těla jako noční procházka vlahou trávou pod hvězdnou oblohou…díky éterickým olejům z Pačuli, Palmarosy a Levandule. A to není všechno – Hvězdná noc o vás bude pečovat od hlavy až k patě díky naprosto úžasnému složení kakaového másla, mandlového oleje a oleje z pšeničných klíčků.
Kakaové máslo zjemňuje, zvláčňuje a zvlhčuje pokožku. Je vhodné zvláště na svědící, popraskanou a suchou pokožku celého těla.

Pimpinella – Hvězdná noc k dostání na www.pimpinella.co

Růže v jojobě – aromaterapie

Růže je královnou mezi květinami. Růže je symbolem čisté lásky, mateřství, ženy. Je to nejluxusnější éterický olej, který harmonizuje emoce. Na jeho výrobu je potřeba natrhat až 5000 kg okvětních lístků, které se sbírají brzy ráno. V Aromaterapii je za jeden z nejkvalitnější růžových olejů považován právě ten z Bulharska. Flakonek, ve kterém se tento vzácný olej nachází, se vyrábí ručně v rodinném podniku paní Podzimkové u nás na severu v Jablonci nad Nisou. Je v něm stejný kus poctivé práce a lásky jako v mých produktech. Flakonek je na 40cm dlouhém řetízku, můžete tak svou vůni nosit stále u sebe nebo si jej někde zavěsit. Po jeho vypotřebování si jej můžete znovu nechat doplnit. Součást tohoto oleje je i krásná dárková krabička.

Pimpinella – Růže v jojobě k dostání na www.pimpinella.co

 

Všechny produkty jsou dostupné na eshopu  www.pimpinella.co. 

Související články