5 důvodů, proč používat přírodní kosmetiku - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » 5 důvodů, proč používat přírodní kosmetiku

5 důvodů, proč používat přírodní kosmetiku

autor: estation

Možná správně tušíte, že v šamponech by se neměly vyskytovat silikony a parabeny. Ale víte proč? Pokud v oblasti přírodní kosmetiky stále trochu tápete a nejste si jistí, zda na ni zcela přejít, zde si můžete přečíst argumenty, proč s tím neváhat.

Děláte něco pro své zdraví

Zdravý životní styl není jen o zdravé stravě. Je vědecky dokázáno, že více než polovina látek z kosmetiky se nám dostane do lymfatického systému. Proto je nezbytné hlídat si složení kosmetiky a dávat přednost přírodním ingrediencím před těmi syntetickými.

A pokud máte starost, že nedokážete správně z etiket vyčíst, zda se opravdu jedná o 100% přírodní kosmetiku, nakupujte v obchodech, která se specializuje právě na ni. Třeba e-shop NuSpring.cz si pečlivě hlídá složení veškerých produktů včetně přírodní dekorativní kosmetiky. Můžete si tak být jistí, že vaše zdraví neohrozí žádné skryté toxické ftaláty.

Pomáháte planetě

Životní prostředí není při používání přírodní kosmetiky zatěžováno, protože se do odpadních vod ani půdy nedostávají žádné syntetické látky. Výrobci nejen světové, ale i české přírodní kosmetiky se navíc aktivně zajímají o to, jakým způsobem jsou pěstovány suroviny, které se při výrobě používají.  Je pro ně důležité, aby produkční postupy byly co nejšetrnější.

Kvalitní česká přírodní kosmetika se vyrábí i z tuzemských bylin a květin

Krásnější pleť bez akné

Více než polovina žen se potýká s akné, a to i po 30 či 40 letech věku. Přitom si však nevědomky svou pleť stále dokola narušují agresivními přípravky, které obsahují chemické látky. Pokožka tak ztrácí rovnováhu a brání se novými pupínky. Každý, kdo má již zkušenosti s pravidelným používáním přírodní kosmetiky na akné, vám potvrdí, že právě příroda umí pleť vyčistit nejlépe. Vsaďte na přípravky s obsahem kosatce, aloe vera, zinku, konopí či hroznového oleje.

Zdravější vlasy

Přírodní kosmetika na vlasy si již získala své čestné místo v mnoha domácnostech. Nevěřte však každé reklamě, která slibuje nulové množství parabenů a silikonů. Neznamená to totiž, že podobné přípravky z drogerií neobsahují další chemické složky. Sáhněte po 100% přírodní nebo bio kosmetice. Jedině tak máte jistotu, že váš vlas nezatíží nežádoucí látky, které ho uzavřou a nepustí do něj žádné vyživující složky.

Je vhodná pro všechny bez rozdílu věku

Přírodní kosmetika a zejména bio kosmetika je k lidskému tělu tak šetrná, že je vhodná i na tu nejjemnější pokožku. Pro novorozence i osoby s atopickým ekzémem a alergiemi. Trápí-li vás například dermatitida, suchá pokožka, lupy, ekzém nebo seborea, je to právě přírodní a bio kosmetika, která váš problém může jednou pro vždy vyřešit. Dokáže redukovat i vrásky a pigmentové skvrny u zralé pleti.

Přírodní a bio kosmetika je vhodná pro všechny bez rozdílu věku

Související články