Kosmetický zázrak: Arganový olej - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Kosmetický zázrak: Arganový olej

Kosmetický zázrak: Arganový olej

autor: estation

Už jste zkoušeli marocké zlato?

Arganový olej patří mezi nejoblíbenější kosmetické pomocníky. A není divu, má všestranné využití a s pletí umí opravdové zázraky. Přirozeně se v arganovém oleji nachází vysoké množství vitamínu E, nenasycených mastných kyselin omega 9 a 6, fytosterolů a polyfenolů, které pleti předává v maximální možné míře. 

Arganový olej pochází z ořechů stromu argánie trnité, která má svůj domov v jihozápadním Maroku. Argánie patří k ohroženým druhům a oblast, kde tyto stromy rostou je pod správou UNESCO. A právě kvůli vzácnosti je „marocké zlato“, jak je arganový olej nazýván , jedním z nejdražších na světě. Na výrobu jednoho litru je potřeba asi 50 kg oříšků, které se ručně louskají a pak za studena lisují.

Jedna výhoda za druhou

Mezi jeho hlavní benefity patří dokonalá hloubková hydratace, zpomalení stárnutí pleti a redukce již vzniklých vrásek a podpora tvorby kolagenu. Má výjimečné pečující účinky pro pokožku se sklony k akné, ekzémům a dalším kožním problémům. Stejně tak se hodí i pro péči o vlasy, kterým navrací lesk, hebkost a vitalitu, vyhlazuje lámavé a třepivé konečky a vyživuje vlasové kořínky, čímž se obnovuje síla vlasů. A na své si přijdou také nehty. Na posílení a zacelení třepících nehtů, výživu a regeneraci nehtového lůžka a jeho okolí stačí pravidelně vtírat arganový olej a efekt na sebe nenechá dlouho čekat.

Kosmetika s morálními základy

V Saloos přechází na olej od nového dodavatele, kterého si v Maroku pečlivě vybrali a měli možnost zkontrolovat jak kvalitu hotového produktu, tak i vstupní suroviny a celý postup výroby. „Vždy jsme dbali na vysokou kvalitu dodávaného oleje, ta samozřejmě u nového dodavatele zůstává, ale navíc je olej lisován v ryze ženských manufakturách, které ctí principy Fair-trade obchodu,“ vysvětluje vedení Saloos. Všechny ořechy použity na výrobu arganového oleje jsou kontrolovány, aby bylo zaručeno, že žádný z ořechů není poškozený a tím je zaručena přirozená jemná vůně podobná olivovému oleji. Práce je to velmi náročná, ale ženy jsou spravedlivě ohodnoceny a díky svému zapojení na pracovním trhu získávají lepší podmínky pro živobytí celé své rodiny.

Charakteristika Extra bio Arganového oleje Saloos:

  • za studena lisovaný olej nejvyšší bio kvality
  • vůně s lehkým oříškovým tónem charakteristickým pro arganové ořechy
  • vhodný pro každý typ pokožky
  • rychle se vstřebává, nezanechává mastné stopy
  • nákup u přímého dodavatele dodržujícího Fair-trade
  • bez parfemace a syntetických konzervačních látek

Bio Arganový olej extra, cena od 129 Kč, objem od 20 ml

 

Více o biokosmetice Saloos na www.saloos.cz

 

Související články