Péče o pokožku novorozence - Health&Beauty by Beauty Guru
Domů » Péče o pokožku novorozence

Péče o pokožku novorozence

autor: estation
Pokožka novorozence je tak jemná a nedotčená, zároveň je i 5x tenčí než pokožka dospělého. Vyžaduje tedy tu nejjemnější péči s těmi nejšetrnějšími ingrediencemi. S našimi produkty se budete na vaše večerní koupací rituály s miminkem těšit každý den.

MYTÍ

Novorozenec je miminko v době od narození do 28. dne života. Kůže v tomto období se sama podílí na udržování tělesné čistoty tzv. procesem samočištění, tedy trvalým nepostřehnutelným jemným olupováním povrchních vrstev pokožky. Tomu napomáháme pravidelnou večerní koupelí.
Voda sama však nestačí k důkladnému očištění pokožky od nahromaděných nečistot. Pot, sliny, zbytky mléka, stolice a moč při delším kontaktu jemnou tenkou kůži dráždí a mohou vyvolat zánět. Krátká očistná koupel, pokud se použijí vhodné mycí prostředky, je proto vhodná každý den.
V nabídce MadeForMoms naleznete hned dva jemné mycí gely, které doporučujeme pro péči o novorozence: Bloom and Blossom Jemný mycí gel s výtažkem z BIO okurky a vitaminem E a neparfémovaný mycí gel od Kokoso Baby. S ani jedním z mycích gelů nešlápnete vedle.

BLOOM AND BLOSSOM JEMNÝ MYCÍ GEL

KOKOSO BABY JEMNÝ DĚTSKÝ MYCÍ GEL NA TĚLO I VLÁSKY, cena 280 Kč

Produkty s parfemací doporučujeme až od 3. měsíce věku. Věříme, že na začátku by mělo miminko poznat hlavně vůni maminky a postupně přidávat další.
Pro mytí novorozenců doporučujeme navíc extrémně jemnou, zcela přírodní dětskou konjakovou houbičku, která je perfektní na čištění i té nejjemnější dětské pokožky od narození.

KOKOSO BABY DĚTSKÁ KONJAKOVÁ HOUBIČKA, cena 260 Kč

HYDRATACE

Každodenní mytí může dětskou pokožku vysušit. Díky použití dětského oleje či tělového mléka, uzamknete vlhkost v pokožce a zabráníte jejímu vysušování. Olejíček použijte na ještě vlhkou pokožku, hydratační složky se ještě lépe vstřebají.
Bloom and Blossom Olej pro maminku a dítě uzamyká vlhkost a zanechává pokožku jemnou a hladkou. Směs 100% přírodních rostlinných olejů je ideální pro dětskou masáž i jako součást koupacího a uspávacího rituálu. Základem je extra panenský olivový olej, který se lehce vstřebává, ale zároveň silně promašťuje, proto je olej vhodný na dětskou pokožku, která hydrataci rychle ztrácí. Olivový olej je doplněn olejem ze semen konopí, který výborně regeneruje, levandulovým olejem a olejem z květu heřmánku, který pokožku zklidňuje a zjemňuje.

BLOOM AND BLOSSOM OLEJ PRO MAMINKU A DÍTĚ, cena 490 Kč

Pro milovníky kokosové vůně, doporučujeme ikonický Kokoso baby kokosový olej. Nejvyšší kvalita RAW, panenského, organického, čerstvé lisovaného kokosového oleje, který byl speciálně vybrán tak, aby udržel dětskou pokožku šťastnou a jemnou. Naprosto bezpečný pro použití od prvního dne věku miminka. Můžete ho využít jako zvlhčující krém, plenkový balzám, masážní olej… Skvěle se osvědčil na novorozenecké akné a navíc je vhodný i pro citlivou pokožku se sklony k výskytům ekzémů. O všestranném použití tohoto zázraku v kelímku se můžete dočíst i na Blogu.

KOKOSO BABY BIO KOKOSOVÝ OLEJ, cena od 210 Kč

Pokud jste příznivec spíše lehčích textur či do letních měsíců doporučujeme na promazávání hydratační mléka. V nabídce naleznete lehké, hydratační mléko od Kokoso Baby ve variantě s a bez parfemace. I když je parfémovaná verze vhodná pro miminka od narození, opět doporučujeme až od 3 měsíců.

KOKOSO BABY DĚTSKÉ TĚLOVÉ MLÉKO, cena 360 Kč

Jako ochranu proti opruzeninám ale i jako ochranný krém, když máte třeba zimní miminko, doporučujeme Dětský balzám od Bloom and Blossom. Tento 100% přírodní balzám jemnou pokožku vyživuje, zvlhčuje a uklidňuje. Byl vytvořen pro péči a ochranu jak obličeje, tak zadečku miminka, avšak je ideální pro použití na celé tělo.

BLOOM AND BLOSSOM DĚTSKÝ BALZÁM, cena 370 Kč

Na venkovní procházky a do přebalovací tašky se skvěle osvědčila multifunkční tyčinka od Kokoso Baby, která je dostupná i ve variantě bez parfemace. Tento úžasný, víceúčelový balzám, je vyroben ze 100% přírodních a organických ingrediencí. Zanechává na pokožce výživnou bariéru proti vnějším vlivům, zvlhčuje suchou pokožku celého těla a uklidňuje podráždění kůže způsobené nachlazením, slintáním či od prořezávání zoubků.

KOKOSO BABY MULTIFUNKČNÍ TYČINKA, cena 310 Kč

PÉČE O HLAVIČKU

Objevily se vašemu miminku na hlavě šupinky suché kůže? S tímto problémem se potýká většina miminek v menší či větší míře. Vyzkoušejte Kokoso Baby Krém na šupiny ve vlasech. Inovativní, pravidelně oceňovaný Happy Scalp Cream™, byl speciálně vyvinut tak, aby změkčil, uklidnil a zjemnil citlivou dětskou pokožku hlavy díky jemným přírodním ingrediencím.

KOKOSO BABY HAPPY SCALP – KRÉM NA ŠUPINY VE VLASECH, cena 310 Kč

Naneste na pokožku, nechte působit a pak jen šupinky lehce vyčešte přírodním kartáčkem

 

KOKOSO BABY DĚTSKÝ PŘÍRODNÍ KARTÁČ, cena 240 Kč

KOKOSO BABY SBOHEM ŠUPINKY VE VLASECH, cena 520 Kč. Hodnota balíčku je 550 Kč.

Malý tip od Markéty, která se seberou bojovala u svých dvojčat:

„Použití na hlavičku se liší podle toho, jak moc má miminko šupinky ve vlasech. Pokud je stav horší, doporučujeme dávat krém ráno i večer. Večer je ideální čas po koupeli, kdy je hlavička vlhká. Krém pak působí přes noc a ráno můžete vyčesávat šupinky. Během dne pak můžete promastit hlavičku kokosovým olejem. Zásadní je nanést krém po koupeli! Tento postup můžete opakovat tak dlouho, jak budete potřebovat. 

Pokud je stav pokožky mírný, tak doporučujeme nanést krém opět po koupeli, ráno vyčesávat a přes den nanést olej kokoso. Má vlastní zkušenost s našimi dvojčaty je taková, že jeden byl úplně v pořádku a stačilo nanést párkrát večer, ráno vyčesat a po pár týdnech celé zopakovat. U druhého syna jsem aplikovala ráno i večer několik dnů za sebou. Celé jsem to opakovala po cca 4 týdnech.“

Zdroj: MadeForMoms 

Související články